NRK Meny
Normal

– Si til helseministeren hva dere mener!

Fredag kommer helseminister Bent Høie til Sørlandet sykehus. I Flekkefjord ber aksjonskomiteen befolkninga stille for å vise at de ikke vil miste sykehuset.

Sørlandet sykehus Flekkefjord

Aksjonskomiteen for Flekkefjord sykehus vil vise helseministeren at det vil beholde sykehuset.

Foto: Eie, Lars / Lars Eie/NRK

Helseminister Høie skal besøke landsdelens tre sykehus fredag. I bakgrunnen ligger forslaget om bare ett sykehus på Agder. I Flekkefjord oppfordres nå befolkninga til å stille når helseministeren ankommer lokalsykehuset.

– Vi må si ifra hva vi mener og at vi vil beholde lokalsykehuset, sier Thorsten Janvin i Fagforbundet ved Flekkefjord sykehus.

Hovedtillitsvalgt Thorsten Janvin i Fagforbundet

Thorsten Janvin i Fagforbundet ber befolkninga møte opp når helseministeren besøker sykehuset i Flekkefjord fredag.

Foto: Lars Eie / NRK

Møter tillitsvalgte

Helseminister Høie besøker sykehuset i Arendal fredag morgen før han drar videre til Kristiansand. Og på ettermiddagen kl. 1430 er han i Flekkefjord. Høie skal møte tillitsvalgte under alle sykehusbesøkene. I Flekkefjord møter han blant andre Janvin.

– Jeg vil fortelle han at han må gripe inn og sørge for at ikke sykehuset i Flekkefjord blir lagt ned, sier Janvin til NRK.

Mobiliserer

Også aksjonsgruppa mobiliserer blant annet på Facebook. Sist gang de mobiliserte møtte vel fem tusen mennesker i fakkeltog for Flekkefjord sykehus på et informasjonsmøte.

– Det skal mye til for at vi greier fem tusen mennesker, men jeg håper så mange som mulig møter, opplyser Janvin.