NRK Meny
Normal

- Vi betaler veien selv!

Dramatisk forslag for å få fart på veiutbyggingen i landsdelen.

Harald Danielsen, rådmann i Arendal.

Harald Danielsen, rådmann i Arendal.

Foto: Sundsdal, Svein / NRK

Rådmannen i Arendal, Harald Danielsen, mener at landsdelen ikke har tid til å vente på at staten skal betale utbyggingen av E39 og E18 i landsdelen. Han foreslår at Agder betaler veiene selv, mot å få lov til å bestemme farten på utbyggingen .

Rådmann Harald Danielsen kom i kveld med forslaget i driftsstyret i Arendal. Politikerne og næringslivet i landsdelens er fortvilet over at veiutbyggingen går for sent.

Vil doble nedbetalingstida

Danielsen er lei av å vente og mener at Agder betaler alt selv mot å få lov til å betale ned veiene over 30 år, ikke 15, som vanlig er.

I begynnelsen av mars kommer Stortingets transportkomite til Agder.

- Da er tiden inne for å lansere nye forslag til hvordan veiutbyggingen kan forseres, mener Harald Danielsen.

- En skandale

Politikerne i Arendal tok ikke stilling til det dramstiske forslaget fra rådmannen. De trengte betenkningstid, men det var stor enighet om at noe radikalt nå må gjøres. Ordfører Torill Rollstad Larsen sa bl.a. at veibevilgningene i Norge er en skandale fra ende til annen.

En annen bystyrerepresentant foreslo at hele bystyret i Arendal skulle sykle fra Arendal til Tvedestrand for å demonstrere sin misnøye med standarden på den E18-strekningen.

Nok en bystyrerepresentant sa, litt fleipete, at man kanskje burde kapre bussen som Transportkomiteen skal bruke når de er på Agder-befaring.