Normal

- De mister mange

Arbeiderpartiveteranen John Tellman Tjuslia sier partiet hans lokalt vil miste mange medlemmer dersom Arendal Arbeiderparti velger å ekskludere ham.

John Tellmann Tjuslia (Ap)
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Tjuslia gikk torsdag mot sitt eget parti og hindret nedleggelse av seks demensplasser i Flosta. Nå avventer han en mulig ekskludering.

- Det ble en seier for de svakeste av de svake, det er jo dem man kan si jeg har vært tillitsmann for. Men det er klart at det koster mye krefter. Det er tøft, men det er verdt det, sier Tjuslia.

Ekskludering skal diskuteres

Leder av Arendal Arbeiderparti, Robert Cornells Nordli, sa før avstemninga om Flosta, at dersom ikke Tjuslia stemte for nedleggelse av demensplassene, ville han bli ekskludert fra Arendal Arbeiderparti.

Lørdag sier han til NRK at en eventuell ekskludering nå skal diskuteres i partiet lokalt.

- Bryr meg ikke om popularitet

Tjuslia sier han bryr seg lite om sin egen framtid i politikken, men han er sikker på at Arbeiderpartiet vil miste medlemmer, om han blir ekskludert.

- Jeg er så gammel og har vært med så lenge at jeg bryr meg ikke om stemmer eller popularitet, det er saken jeg kjemper for.

- Jeg kommer ikke til å mobilisere om jeg blir kastet ut, men det er veldig mange som kommer til å følge meg, om jeg blir kastet. De kommer til å miste mange medlemmer hvis jeg blir ekskludert, sier Tjuslia.