NRK Meny
Normal

- Blir vanvittig tøft

Thor Hushovd foran den høyeste fjellovergangen i Europa.

Thor Hushovd

Overlevelsesdager: Thor Hushovd må prøve å henge med grupettoen inn til mål.

Foto: LAURENT REBOURS / AP

- Det blir overlevelsesdager der man bare må bite seg fast så lenge en kan i feltet før en setter seg i grupettoen, så må grupettoen ha såpass høy fart at vi kommer inn innenfor tidslimiten, sier Thor Hushovd om det som venter i Tour de France de kommende dagene.

Knallhardt

Det er nemlig to knallharde fjell-etapper rytterne står ovenfor. Rytterne skal på etappe 16 og 17 over intet mindre enn den høyeste fjellovergangen i Europa. Spesielt onsdagens etappe, hvor rytterne skal opp det beryktede "L’Alpe d’Huez", forventes å bli knalltøff.

- Det blir to forferdelige dager. Onsdagens etappe når jeg må opp L’Alpe d’Huez, blir kanskje den tøffeste alpe-etappen som har vært. Den blir beinhard, mener Grimstad-syklisten.

Kampen om den gule trøya

Sammenlagtseieren blir høyt sansynligvis avgjort i løpet av de to kommende dagene, og det forventes mange angrep på den gule trøya. Før rytterne går i gang med dagens alpe-etappe, skiller det bare 49 sekunder mellom de seks første i sammendraget.

På spørsmål om hvor mye han gruer seg, svarer Hushovd ganske enkelt "mye".

- Du kan se for deg to maraton på rad. Da vet du kanskje hvor sliten vi er når vi kommer i mål, sier Hushovd før han legger ut på dagens etappe.