Disse gutta tester sommerjobbene

Når mamma og pappa sier at du skal ha sommerjobb, enten du vil eller ikke, da er det bare å skaffe seg en jobb. Men hvilken jobb skal de søke på? Vetle Bergan og Petter Holthe Hanssen prøver ut sommerjobber for NRK Sommeråpent.

Noen sommerjobber er bedre enn andre... Se første episode av "Sommerjobben" her!

Episode 1: Vetle og Petters første sommerjobb var hos Hennig Olsen is, hvor de fikk litt vondt i magen etter all spisingen.

Med foreldre som maste om sommerjobb, var det bare å sette igang. Kriteriet var å skaffe seg en morsom sommerjobb, men hvordan skal en stakkar vite hva som er en morsom jobb og hvilken som er kjedelig?

Vetle Bergan og Petter Holthe Hanssen

Vetle Bergan og Petter Holthe Hanssen prøver ut sommerjobber for NRK.

Foto: NRK

– Vi foreslo å prøve ut sommerjobber for Sommeråpent, og de var interesserte. Så her er vi, sier 20 årige Vetle Bergan fra Lampeland, som har gjort sørlending av seg for sommeren.

Sommerjobbene deres blir lagt ut som videoblogger her på nrk.no/sommer to ganger i uka. Den første kommer lørdag, mens utover sommeren blir de publisert på tirsdager og torsdager.

– Vi har jobbet på Hennig Olsen hvor vi spiste mye is. Jeg tror de som jobber der spiser is hele dagen. De hadde til og med is i kantina. Blodsukkeret var litt rart etter den jobben, men veldig gøy å lage en egen is, smiler nittenåringen Petter Holthe Hanssen fra Arendal.

I løpet av onsdagen skal de være dyrepassere i Kristiansand Dyrepark og prøve seg som fotomodeller. Utover sommeren skal de blant annet forsøke seg som poolboys og jobbe på sjokoladefabrikk. De søker stadig på jobber, og har ikke fått avslag hittil.

Se første bloggvideo: Introduksjon

Hvilken sommerjobb er best? I denne serien tester to unge herrer fra Sørlandet landsdelens beste sommerjobber.

Drømmejobben

Vetle Bergan og Petter Holthe Hanssen

Gode og mette etter isspising.

Foto: NRK

– Vi har hatt det veldig gøy så langt, men forventer og finne et par marerittjobber også. Alt kan jo ikke være en dans på roser, sier Bergan.

Holthe Hanssen tror kanskje den verste jobben må være negleklipper, mens Bergan mener det må være kun å få bake lomper, hvis man først er baker.

– Drømmejobben er å få hovedrollen i en actionfilm, sier Holthe Hanssen.

– Da er min drømmejobb å få en birolle i filmen som Petter har hovedrollen i, sier Bergan, som begynner på Teaterhøgskolen til høsten. Da er den drømmen garantert innenfor rekkevidde.Vetle Bergan og Petter Holt.