Hopp til innhold

Drama på Sommerbåten

«Mysteriet på Sommerbåten» er historien om mannskapet på MS Sjøkurs. Den starter natta før skipet skal leies ut til NRK Sommeråpent for en lang reise lang norskekysten. Dramaserien skal følge Sommerbåten på seilasen i 41 episoder.

Sommerbåten

Sommerbåten går fra havn til havn mens dramaet utspiller seg om bord.

Foto: Sindre Skrede / NRK

Natta før skipet skal leies ut var det et mannskap på seks personer om bord. Og kokken Tor forsvant under merkelige omstendigheter. Sammen med NRK-staben kommer neste dag en ung politimann om bord. Hans oppdrag er å finne ut hva som skjedde den natta kokken forsvant. Snart skjønner han at båten og mannskapet har mange hemmeligheter, og at de skjuler ting for ham. Hva skjedde med kokken Tor?

Verdens «lengste» dramaserie

«Mysteriet på Sommerbåten» er en dramaserie på 41 episoder à 15 minutter og spilles inn og sendes samme dag i løpet av reiserutens åtte uker. Episodene vil bli sendt rett i etterkant av Sommeråpent. Reiseruten for Sommerbåten er på ca. 2670 km (1446 nautiske mil) så «Mysteriet på Sommerbåten» vil bli «verdens lengste dramaserie». Denne måten å produsere en dramaserie på, over et så stort geografisk område, har aldri blitt gjort før.

Vi du være med som statist i «Mysteriet på Sommerbåten»? Ta kontakt med oss her.