NRK Meny
Normal

Slik tryllar Kay Arne med tusj - dét blir det utstilling av

BERGEN (NRK): Kay Arne Kirkebø frå Førde opnar denne helga utstillinga si «New Isometric Structures», der han har skapt fiktive bylandskap med tusj. Utstillinga er Kirkebøs første solo-utstilling.

Kay Arne Kirkebø

SPENT: Den utvandra Sunnfjordingen Kay Arne Kirkebø er spent på korleis utstillinga hans vert mottatt.

Foto: Thomas Brakstad / NRK

– Det tar litt tid å få alt på plass. Det er masse finpuss som skal på plass før utstillinga opnar, seier Kirkebø til NRK onsdag.

Onsdag ettermiddag var kunstnaren i full gang med å gjere dei siste førebuingane på utstillinga si, som opna fredag kveld. I rommet låg det teikningar i både små og store størrelsar som skulle hengast opp før opning.

Tidlegare har Kirkebø stilt ut verka sine i gruppeutstillingar, men denne utstillinga er hans første separatutstilling etter enda studie.

– Kan ta fleire månader

I rommet står ein laservater som han brukar for at alt skal henga symmetrisk riktig. Teikningane hans viser bygningar og folk i landskap han har dikta opp, og det kan samanliknast med ein science fiction film om framtida.

– Eg bruker nåler både over, under og bak arka. Det er for å skapa djupn i bildet, få det litt ut frå veggen og slik at eg ikkje skal stikke hol i arka, seier Kirkebø.

Teikningane dine er veldig detaljerte. Kor lang tid går det på å laga dei?

– Dei minste som er på A4 ark er dagsarbeid. Dei største kan ta opptil fleire månader, men då jobbar eg med fleire ting samtidig, seier Kirkebø.

35-åringen er født og oppvaksen i Førde, men flytta til Bergen tidleg i 20-åra. Der har han blant anna tatt ei mastergrad i kunst.

Nokon av teikningane

INSPIRASJON: Kay Arne Kirkebø hentar inspirasjon frå ting han ser rundt seg.

Foto: Thomas Brakstad / NRK

Lang interesse

Kirkebø fatta interesse for kunsten alt i ung alder.

– Det er litt klisjé, men det byrja med at eg likte å teikne då eg var liten. Så har det berre balla på seg, seier Kirkebø.

Utstillinga hans vert stilt ut ved Tag Team Studio i Bergen og skal stå ut november.

– Eg er veldig spent og håpar folk likar det dei ser, seier han.

Kay Arne Kirkebø

VERT BOK: Alle teikningane på bordet skal etter utstillinga samlast og bli gitt ut i bokform. Dei største teikningane (bak han) brukar han opptil fleire månader på å laga.

Foto: Thomas Brakstad / NRK

Han håpar utstillinga hans vil inspirera folk til å følgje meir med i kvardagen.

– Eg likar å teikne fiktive bylandskap, der eg hentar mykje av inspirasjonen frå ting eg ser rundt meg. I dag går mange rundt og ser ned på smarttelefonen sin, men det er mange imponerande strukturar der om ein berre løftar blikket og ser seg rundt, seier han.

Orkanen Tor var ikkje ekstrem nok
Ordninga bør endrast
GILGAMESH - Kongen som nekta å døy