Hopp til innhold

Forbyr meir spekemat

Mattilsynet har lagt ned forbod mot nye typar spekemat produsert ved Terina sitt anlegg i Sogndal.

Terina Sogndal
Foto: Scanpix

Mattilsynet fryktar at det framleis er E.Coli-smitte i Gilde sine produkt, og set ned forbod mot å kjøpe pølser.

- Dette gjeld pølstypane Pepperoni, Fårepølse, Stabburpølse, Salami, Spesialsalami og Salami utan kvitlauk, seier NRK-reporter Hallvard Norum som var på pressekonferansen til Mattilsynet i ettermiddag.

Produsert i Sogndal

Produkta er altså produsert ved Terina sitt anlegg i Sogndal, og under same periode som morrpølsene.

Mattilsynet ber folk sjekke produksjonsummer på dei ulike pakkane opp mot informasjon på Mattilsynet sine sider.

Føl pålegg

Gilde vil følgje Mattilsynet sitt pålegg om å trekkje tilbake produkta 

- Vi forheld oss lojalt til Mattilsynet sitt pålegg. Eg ber forbrukarane som har desse produkta, om å levere dei tilbake til butikken. Der får dei pengane tilbake, seier konsernsjef Axel Krogvig i Gilde.

Gilde har bedt matvarebutikkene fjerne alle aktulle produkt.