Hopp til innhold

VG fortviler: Gammel fotballstjerne har ingen mening om Solskjær

Har bedt om innsyn i eposter.

Solskjær

Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Mediehuset VGs dekning av Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær møter skjær i sjøen.

– Gjennom de siste ukene har vi forsøkt å få en kommentar fra eks-Liverpool-stjerne Neil Ruddock om Solskjær. Det har foreløpig ikke gitt resultater, forklarer VGs sportskommentator Leiv Welhaven, tydelig preget av saken.

Ruddock har besvart VGs mange henvendelser, men SMS-ene har ikke vært tilfredsstillende ifølge Welhaven.

– Det begynner å likne en skandale! Ruddock har gitt uttrykk for at han ikke har noen formening om verken ansettelsen, den lange tapsrekken eller hva Solskjær skal gjøre med Paul Pogba.

Alvorlig

Ingen i Ruddocks familie skal ha besvart VGs gjentatte henvendelser. VGs sportskommentator sier de ser svært alvorlig på Ruddocks oppførsel.

– Dette er en sak av allmenn interesse. Slik tilbakeholdelse av informasjon er med på å gjøre arbeidsdagen for journalister veldig vanskelig. Det er en form for presseforakt som vi ser oftere og oftere, blant annet i Det hvite hus.

Skader norske interesser

VGs sjefredaktør Gard Steiro mener den tidligere Premier League-spilleren skader norske interesser, og har bedt om fullt innsyn i Ruddocks eposter og SMS-er.

– Norske borgere har rett på informasjon om treneren sin. Derfor har vi også sendt en henvendelse til statsminister Erna Solberg. Vi krever at hun tar opp saken på neste møte med Storbritannias statsminister Theresa May.

Klarer ikke

Ruddock sier selv at han lenge har prøvd, men at han ikke klarer å mene noe om Solskjær.

– Det kan være at han er en god trener, og det kan være han er en dårlig trener. Jeg har lest meg opp, og utfra det som står i VG er det argumenter for at han både er god og dårlig.