Hopp til innhold

Uvaksinert sykepleier: – En privatsak om jeg velger å drepe dine foreldre

Får støtte av Arnfinn Nesset.

Sykepleier viser beboer bort til enden av gangen hvor hun skal dø.

Sykepleier viser beboer bort til enden av gangen hvor hun skal dø.

Norske helsearbeidere som velger å ikke vaksinere seg, melder om et umenneskelig vaksinepress fra samfunnet.

– Jeg tenker det er en privatsak om jeg velger å smitte og drepe dine foreldre. Det tenker jeg er viktig å få fram i det store bildet, sier sykepleier Marthe Gabrielsen som til daglig arbeider på pleiehjem.

– Og så tenker jeg at når jeg ofte sier at «jeg tenker», så tenker jeg det viser at jeg tenker mye mer enn andre. Det er absolutt ikke motsatt: Jeg sier ikke «jeg tenker» for å kompensere for at jeg ikke tenker.

Skremmende

Den fritenkende sykepleieren er bekymret for at hun ikke kan huske en eneste pressekonferanse hvor FHI sier at de tenker.

– Og det tenker jeg er veldig skremmende.

Gabrielsen forteller om hvordan ledelsen på sykehjemmet har lagt seg opp i veldig mye de ikke har noe med under pandemien.

– Det er noe autoritært over det, tenker jeg. De krever at jeg spriter hendene og sjekker om munnbindet mitt er rent. Da de spurte om jeg faktisk jobbet her, så svarte jeg at det var en privatsak.

Får støtte

Hun får støtte fra kjendissykepleier Arnfinn Nesset.

– Vi har lang tradisjon med at sykepleiere kan ta selvstendige avgjørelser om hvem som får leve og ikke. Så lenge det ikke går ut over noen andre, må det være en privatsak, sier Nesset, som selv har mange liv på samvittigheten.

Ingen i FHI hadde mulighet til å kommentere enda et utspill fra en uvaksinert helsearbeider, men i dag kom nyheten om at de nå åpner for å gi uvaksinerte et slag i trynet.

«I slike situasjoner kan det bli aktuelt å gi unntak for enmetersregelen,» skriver FHI i et privat notat.