NRK Meny
Normal

Regjeringen innfører midlertidig bevæpning av hele offentlig sektor

- Leger får operere med bajonett.

Våpen
Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Stadig flere nordmenn føler seg utrygge for sin egen arbeidsplass. Nå iverksetter regjeringen strakstiltak.


- Det er den økende trusselen om arbeidsledighet og sviktende oljeinntekter som gjør at vi gir en midlertidig tillatelse til å bære våpen for alle som jobber i offentlig sektor, sa statsminister Erna Solberg i dag.


Tiltaket vil ikke bare skape økt trygghet blant de ansatte, men dessuten virke effektiviserende på offentlig sektor.


- Brannmenn kan f.eks. slutte å kaste bort tid og risikere helsa på å klatre i stiger. Nå kan de bare skyte ned kattene fra trærne. Vi vet at feiere kan gjøre jobben på halve tiden hvis de får bruke håndgranater i pipa, og lærerne kan bytte ut den gammeldagse pekestokken med et gevær med lasersikte, sier moderniseringsminister Jan Tore Sanner.


Han viser også til beregninger som sier at kirurger kan tredoble antall operasjoner når de får operere med bajonett.


Samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen er blant dem som nå er glad for at bussjåfører får bære revolver og bruke vannkanoner for å spyle vekk barnevogner når det er fullt på bussen.


- Vi iverksetter tiltak på tiltak mot arbeidsledigheten, mens de rødgrønnes verktøykasse er helt tom. Denne våpenreformen gjør det for første gang mulig å skyte seg gjennom bompengeringene. Det vil bety en økt inntekt på 4000 kr i måneden for en vanlig familie som ikke har lært seg å sykle.


Videre er Solvik-Olsen stolt av at Renholdsverket får montert maskingevær på kostebilene til å skyte vekk søppel og tyggisklumper. Til og med KrF-leder Knut Arild Hareide har fått dispensasjon til å bære en pistol som skyter sølvkuler for å beskytte seg mot den økende trusselen fra Per Sandberg.


Den eneste gruppen som ikke får bære våpen er vektere ansatt i offentlig sektor. Solberg tror likevel ikke det er en gruppe som trenger våpen.


- Nei, de har jo vist at de ikke trenger det. De kan løse alle konflikter med en lommelykt, strips og unødvendig vold.