Hopp til innhold

Per-Mathias Høgmo: - Vi er best uten kamp

Dominerte fullstendig i garderoben.

Per-Mathias Høgmo

Per-Mathias Høgmo er svært fornøyd med Norges innsats.

Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er svært fornøyd med de tre treningskampene laget hans nå har gjennomført.

Det har vært en god samling med mye trøkk og intensitet, spesielt mellom kampene. Da synes jeg vi beviser at vi er blant verdens beste lag, sier Høgmo.

– Vi er i verdenstoppen

Han mener kampene viser tydelig hva som er Norges styrker.

Vi er best uten kamp. Der er vi helt i verdenstoppen. Du ser det med en gang sluttsignalet går: Da er vi suverene på å analysere og ta med oss gode opplevelser videre. Og nullstille, selvsagt. Vi er kanskje verdens beste lag til å nullstille.

Internasjonalt nivå

Vi spiller moderne fotball på et internasjonalt nivå. Tradisjonelt har vi i Norge fokusert på oppgaver under kamp, men det er utrolig mye man kan gjøre mellom kampene. Og ikke minst mellom omgangene, der grunnlaget dannes for senere gode pauseprestasjoner.

Landslagssjefen trekker fram opptakten til Portugal-kampen som et eksempel på hvordan han ønsker at Norge skal fremstå.

I lange perioder dominerte vi fullstendig i garderoben. På et tidspunkt hadde vi en prosess-possession på 85%. Det er ekstreme tall. Og i spillertunnelen nektet vi portugiserne rom.

Flere unge spillere på gang

Kampene viste også at Norge har flere unge spillere på gang, ifølge Høgmo.

Vi har fått opp en generasjon spennende spillerere som er gode på prosess. En spiller som Joshua King f.eks. kommer ekstremt ofte i flytposisjoner. Det handler om at han blir stående igjen på treningsfeltet hver dag og terper på flyt.

Kritikere som mener Norge taper for mange kamper, vil nordlendingen ikke høre på.

I fotball kan du ikke bare se på resultatene. Du må se på hva som skjer mellom resultatene. Vi er inne i en prosess hvor vi bygger et lag fram mot den siste kampen jeg leder. Jeg ber pressen være tålmodige og vente med en dom til vi har resultatet av den kampen.