NRK Meny
Normal

Ny video kan ødelegge for Trump og Clinton: CNN publiserer opptak av presidentdebatten

– Var bare «locker room talk»

Clinton og Trump

Valgkampen kan være ødelagt for begge kandidatene.

En ny video av de amerikanske presidentkandidatene kan ødelegge valgkampen for dem begge. Videoen som ble publisert av bl.a. CNN viser en svært vulgær og ufin samtale mellom Trump og Clinton.

Opptaket ble gjort på et arrangement søndag kveld hvor de to var invitert for å snakke om politikk. Dessverre skled debatten raskt ut og kandidatene deltok i brutal skittkasting.

Republikanernes kandidat Donald Trump har allerede beklaget hendelsen.

– Da jeg hørte opptaket ble jeg like sjokkert som alle andre. Men jeg vil understreke at dette var lenge siden. Jeg har forandret meg nå, sa Trump i en videouttalelse som ble lagt ut på internett mandag morgen.

Hillary beklager også innholdet i samtalen, men hevder det bare var «locker room talk» (garderobesnakk) mellom to gamle venner.

– Det er mange politikere som prater sånn når mikrofonene er av. Alle som kjenner meg vet at jeg ikke står for det som ble sagt. Jeg og rådgiverne mine ble dessverre revet med på forhånd av debatten, skriver Clinton i en lekket epost.

– Rapporter fra begge leire forteller om fullstendig krisestemning. Bettingselskapene gir Trump bare 20% sjanse for å bli president, mot 24% sjanse for Clinton. Fremtredende personer i det demokratiske og republikanske partiet har nå bedt kandidatene om å trekke seg.

– Vi snakker om verdens viktigste jobb. Til nå har vi ingen verdige kandidater, og da kan vi bruke noen måneder ekstra for å finne bedre. Det skulle ikke være så vanskelig, sier tidligere president Bill Clinton, som i flere år har hatt nære bånd til begge kandidatene.