NRK Meny
Normal

Kongelig besøk: Kate hadde fast og fin avføring

Kongeekspert imponert.

Kate og William på besøk på Slottet - Satiriks
Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Kort tid etter at de britiske kongelige ankom Slottet, ba prinsesse Kate om å få låne toalettet i første etasje. Her inne skal hun ha avfyrt sin egen velkomstsalutt.

– Hertuginnen gjennomførte et toalettbesøk på ca. 12 minutter. Etterpå lå det igjen en fast og fin flyter på 7 cm, sier en kilde på Slottet.

Opplysningene stemmer godt overens med det kongeekspert Kjell Arne Totland sitter på av informasjon.

Høy massetetthet

– Vi vet at de vurderte å stoppe på McDonald’s på E6 på vei fra Gardermoen, men at hertuginnen sa hun klarte å holde seg, forteller Totland.

Ifølge kilden skal bæsjen ha hatt høy massetetthet, og ble ikke delt i to ved første flush. Totland mener det tyder på at kabelen må ha laget et stort plask.

– Og mest sannsynlig høy lyd da den forlot rektum. Vi må huske på at hun har vært gjennom en flyreise og hadde antagelig mye luft i magen.

Kongeeksperten er imponert over hvor raskt Kate har funnet seg til rette i prinsesserollen.

– Å være kongelig innebærer mye flyvirksomhet. Og allerede nå ser vi at Kate tar konsekvensene av det. Hun må ha drukket mye vann siden fordøyelsen fungerer såpass bra. Måten hun har tatt rollen på strak arm minner meg om vår egen Dronning Sonja.

– Lange avføringstradisjoner

Bæsjen er også historisk, ifølge Totland. Det er første gang på flere år at en britisk kongelig bæsj har ligget i et norsk klosett. Forrige gang var i 2012 da far til William satt og presset på Gardermoen.

– Det er lange avføringstradisjoner som binder disse kongehusene sammen. Norske vikingkonger dro jo til England og gjorde fra seg. Og under krigen bæsjet den norske kongefamilien i England.

Etter å ha fått beskrevet kubben mener journalist i MinMote.no at Kates klesvalg var svært heldig.

– Det høres ut som teksturen i bæsjen matcher teksturen i kåpen fra Catherine Walker. Samtidig plukker kåpens dråpeliknende fasong opp fasongen fra kabelen. Det er veldig elegant.