Idrettspresidenten fortsatt i drosje etter NRK-intervju: Klarer ikke forklare hvor han skal

– Snakker bare om at veien hjem fra 2015 er godkjent.

Tom Tvedt i taxi

Etter å ha deltatt i et intervju i mandagens Dagsrevy, sitter idrettspresident Tom Tvedt fremdeles i drosjen på vei hjem. Ifølge sjåføren har Tvedt ennå ikke gitt et klart svar om hvor han skal.

– Han snakker stadig om at veien hjem fra 2015 er godkjent. Når jeg spør om hvilken vei det er, får jeg bare høre at han nå vil tenke framover, sier drosjesåfør i Norgestaxi, Sandeep Permit, på telefon.

På motorveien i Sør-Sverige

Bilen, som har kjørt rundt siden klokken 19.50 mandag kveld, er for øyeblikket på motorveien i Sør-Sverige. I en tekstmelding skriver idrettspresidenten:

«Det er klart at det er mye ved denne situasjonen vi kan forbedre. Det viktigste nå blir å bygge tillit til sjåføren.»

Ansatte på en bensinstasjon i Halden forteller at de overhørte sjåføren diskutere med Tvedt da drosjen stoppet for å fylle bensin tirsdag morgen.

– Idrettspresidenten prøvde å forklare sjåføren at det er idrettsting hvert fjerde år. Ved neste ting skulle han legge fram veien, dersom medlemmene etterspurte det, sier den ansatte som tok i mot betalingen.

Kjørte planløst rundt

Overvåkningsbilder fra rundt kl 05.30 tirsdag morgen, viser dessuten bilen kjøre planløst gjennom Nordby-senterets parkeringsanlegg. På et tidspunkt går sjåføren ut av bilen og roper noe til Tvedt mens han holder GPS-en i hånden.

Sjåføren hevder han tryglet Tvedt om, i det minste, å skrive inn den første bokstaven til adressen på GPS-en:

– Det ville han ikke. I stedet svarte Tvedt at GPS-en gir et godt grunnlag for å få til de endringer som vil gjøre at han kommer seg hjem.

Bekymret for dekning

Nå begynner Sandeep Permit å bli bekymret for om idrettspresidenten har dekning på kontoen til å dekke de løpende reiseutgiftene.

– Dessverre gir han meg ikke opplysninger om dette siden kontoen hans visstnok ble opprettet før 2014, sier den fortvilte sjåføren, før han blir avbrutt av at bilen kjører inn i Øresundstunnelen.

Ukesaktuelt satireprogram hvor Satiriks-gjengen møter virkeligheten. (3:12)
Satiriks redaksjonsmøte, podkast