Hopp til innhold

Høgmo går av: - Etter lange samtaler med familien innså jeg at vi tapte mot Tsjekkia

Analysen viste at Tsjekkia scoret flest.

Høgmo

Høgmo roser familien.

Per-Mathias Høgmo gikk av som landslagstrener i fotball i dag. Ifølge Høgmo ble beslutningen fattet etter en lang prosess med sine nærmeste.

– Etter Tsjekkia-kampen måtte jeg gå noen runder med meg selv. I helgen hadde jeg lange samtaler med familien. Til slutt kom vi fram til at Norge faktisk tapte 1-2, sa Høgmo foran et samlet norsk pressekorps.

Roser familien

Fotballtreneren roser familien og takker for gode og grundige samtaler.

– Det var en vanskelig avgjørelse, og vi måtte til slutt sette opp en pro et contra-liste.

På pro-siden kunne Høgmo skrive at Norge scoret mål på bortebane i en viktig kvalifisering, samt at de klarte å skape et visst trykk mot slutten av kampen.

– Dessuten må vi ta med den gode måten spillerne responderte på kampplanen i garderoben før kampen. Analysen i ettertid viser likevel at det ikke var nok mot Tsjekkias to mål.

Brutalt straffet

– Men sånn er fotballen. På dette nivået blir du brutalt straffet hvis du scorer færre mål enn motstanderen.

På søndag ble også Høgmo vist resultatet av NFFs evaluering.

– Analysen av tabellen var veldig tydelig. I poengkolonnen stod det bare et tretall uten et ett-tall foran. Ser vi bak poengsummen, oppdager vi også at et firetall i kolonnen for antall kamper. Det holder ikke på dette nivået, hvor tabellen avgjør hvem som går videre til VM.

Stolt

Gratangsværingen er imidlertid stolt over arbeidet han har gjort med landslaget.

– Vi sa at vi skulle fornye laget. Det har vi gjort, spesielt på FIFA-rankingen. Norsk fotball kommer ikke videre hvis vi bare skal være blant de beste. Det er min filosofi.

Ved å gå av håper Høgmo at det nå kan bli ro rundt landslaget.

– Jeg håper vi kan legge dette trenerspørsmålet dødt. Det er viktig å ikke miste fokus før det møtet med Nord-Irland. Nå gjelder det å nullstille og skape tro på at jeg fortsatt er trener for landslaget.