Giskes penis står fram: - Jeg var en av varslerne

Følte seg presset til å være med på upassende ting

Giskes penis

Giskes penis.

Søndag kveld ble det klart at Trond Giske trekker seg som nestleder for Arbeiderpartiet. I dag velger Giskes penis å snakke ut for første gang.

– Jeg var en av dem som meldte fra til partiet. Etter at de første varslene kom, tok jeg mot til meg. Da følte jeg det var lettere å bli trodd, forteller den 51-årige penisen.

Penisen har i lang tid vært sett på som en av Giskes mest lojale støttespillere, særlig i den bitre maktkampen mellom Giske og de unge kvinnene i AUF.

– Jeg har stor respekt for Trond som politiker, men oppførselen hans har vært belastende for meg. Han var svært pågående, fortsetter penisen, som følte seg presset til å være med på ting den oppfattet som upassende.

Første kontakt i november

Det var i november at penisen første gang tok kontakt, direkte, med partileder Jonas Gahr Støre. Ifølge en kilde i Ap skal ikke Støre ha forstått at meldingen fra penisen var et varsel.

– Jonas mottok bare en meldig fra Giskes telefon med bilde av en penis. Jonas antok at bildet måtte være feilsendt og svarte «Dette er nok ikke ment for meg, jeg er ikke med i AUF».

Støre skal dermed ha feiltolket lappen som penisen holdt på bildet, hvor det stod «Jeg må møte deg». Penisen sendte da et en ny melding til nestleder Hadja Tajik med beskjeden «Hjelp meg (denne gang vil jeg bare prate)!»

Kjenner seg ikke igjen

Trond Giske kjenner seg ikke igjen i det bildet som penisen tegner av ham, og skriver på Facebook at beskyldningene har gått inn på ham.

«Det har vært svært belastende for meg og min familie at så mange har turt å stå fram. Så vil jeg gjenta at jeg beklager dersom min oppførsel har skapt ubehag. Jeg har nok kanskje ikke alltid vært like bevisst min rolle som medmenneske.»