Hopp til innhold

Vil kjempe mot utvisning

Stortingsrepresentanter skal ikke blande seg inn i avgjørelser til Utledingsdirektoratet, likevel støtter nå Hallgeir Langeland (SV) en kvinne fra Nicaragua som er utvist i fem år.

Hallgeir Langeland
Foto: Erik Waage / NRK

Maria Antonia Suarez kom til Norge for tre år siden, og giftet seg.

Ekteskapet varte bare noen måneder, fordi hun mener mannen forandret seg på kort tid.

Men da kvinnen fra Nicaragua stod med flybillett tilbake til hjemlandet så å si i hånden, møtte hun Jon Kåre Håland fra Stavanger.

Nå har samboerparet ett barn, og venter sitt andre.

SE VIDEO;

Video nsps_upload_2009_3_17_14_52_31_921.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Likevel har Utlendingsdirektoratet (UDI) bestemt at hun ikke får være i Norge de neste fem årene, fordi UDI mener det første eksteskapet var proforma, og at Maria Antonia Suarez har bevist feilinformert norske myndigheter.

Mange engasjerer seg

Maria Antonia Suarez har frist til 31.mars med å forlate Norge. Utvisningsvedtaket er anket inn for Utlendingsnemden.

Det er mange som har engasjert seg, det gjør også stortingsrepresentant Hallgeir Langeland (SV).

- Det er meningsløst, og skammelig og uansvarlig å skille et lykkelig samboerpar som har ett barn, og venter sitt neste, sier Langeland.

Han er ikke kjent med opplysningene Utlendingsdirektoratet sitter på som begrunnelse for utvisningsvedtaket, men mener det er helt galt å sende den gravide kvinnen ut av landet, og skille henne fra sin samboer.

Stortingsflertallet er blitt enige om at politikerne ikke skal blande seg inn i avgjørelser fra Utlendingsdirektoratet. - Dette flertallet var ikke SV en del av, kommenterer Langeland.