Hopp til innhold

Vil ha «mat-Oscar» til Stavanger

Landbruksminister Lars Peder Brekk har lovet å stille med penger til det som kan bli en norsk «mat-Oscar» i Stavanger.

Bocuse d'Or-deltakere Tom Allan og James Kent

I disse dager går Bocuse d’Or av stabelen i Lyon i Frankrike. Her er USAs håp i konkurransen, Tom Allan (t.h.) og James Kent, under trening i fjor høst.

Foto: Emmanuel Dunand / AFP

Tom Tvedt

Tom Tvedt.

Foto: NRK
Landbruksminister Lars Peder Brekk

Las Peder Brekk.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Delegasjonen som har reist til Lyon og den internasjonale kokkekonkurransen Bocuse d'Or fikk mandag kveld viktige signaler fra landbruksministeren.

Stavanger-kokken Gunnar Hvarnes (33) er i Frankrike for å forsvare Norges ære under den prestisjetunge konkurransen.

– Brekk ga full støtte til det som kan bli en Amanda- eller Oscar-utdeling innen mat, sier Tom Tvedt, fylkesordfører i Rogaland.

Vil ha galla

Kåringen av Det norske måltid skjer allerede i Rogaland, og det er denne som skal videreutvikles, sier Tvedt.

– De beste råvarene og de beste produsentene samles i Stavanger allerede i september, og da vil vi ha både galla, fine klær, god mat og musikk, sier fylkesordføreren.

Han mener kåringen allerede førstkommende høst kan bli noe langt større enn den har vært til nå..

– Må bare hjem og jobbe

– Vi har som mål å gjennomføre dette i september i år. Regjeringen responderte veldig kjapt på dette, og det er fullt mulig hvis vi får på banen de aktørene som trengs, sier han

– Nå må vi bare hjem og jobbe, legger fylkesordføreren til, og minner om hva Bocuse d'Or-grunnlegger Paul Bocuse skal ha sagt:

– Verdens beste råvarer kommer fra Norge. Men først og fremst skal vi lage dette til en nasjonal hendelse, sier han.

Landbruksministeren har ikke garantert for noe bestemt beløp til arrangementet.