Vil flytte narkomane til Hanstholm

Den omstridte danske legen Birger Schroll arbeider nå for å få flyttet alle sine narkomane pasienter her i fylket til Hanstholm i Danmark.

 

Birger Schroll
Foto: NRK

Birger Schroll føler seg forfulgt av helsemyndighetene, og mener dette er eneste løsningen for å fortsette sin virksomhet.

Birger Schroll avviser at det er hans pasienter som videreselger illegal Subutex på gaten i Haugesund og Stavanger.

Schroll organiserer turer til Danmark der Subutex blir skrevet ut av leger Schroll samarbeider med.  Schroll har selv mistet retten til å skrive ut resepter, men han vil ikke si hvem det er som skriver ut resepter for ham. 

EU-regelverk tillater de narkomane å ta med dobbel dose Subutex fra Danmark enn det som er tillatt her i landet. Det offisielle hjelpeapparatet i Rogaland mener Schrolls pasienter videreselger halvparten av subutexen for å finansiere eget forbruk. For det koster 6000 kroner i måneden å hente subutex i Danmark. Schroll avviser dette, og han føler seg forfulgt av helsemyndighetene gjennom flere år.

Derfor ønsker han nå å flytte sine pasienter i Rogaland til Hanstholm i Danmark slik at de skal slippe å reise fram og tilbake for å hente sin subutex.