Kvinne alvorlig forbrent, politiet vil fengsle samboer

Politiet vil ikke fortelle hvorfor de vil fengsle 23 åringen etter det som skjedde på Hundvåg i helgen.

Haukeland sykehus inngang

Den 22 år gamle kvinnen er innlagt ved Brannskadeavdelingen på Haukeland sykehus med tredjegrads forbrenninger.

Foto: NRK

Politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling og full isolasjon de to første ukene for den 23 år gamle mannen som er siktet for å ha påført en kvinne alvorlige brannskader i Stavanger i helgen.

Påtalemyndigheten vil også be om brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

Les også: Kvinne (22) er alvorlig brannskadet

– Vi vil begjære lukkede dører, og kjennelsen vil bli begjært unntatt offentlighet. Det skyldes bevisforspillelsesfaren i saken. Vi kan ikke si så mye om hvorfor vi mistenker ham for å ha gjort dette, sier påtaleansvarlig, politiadvokat Arne Nygård Bergh i Rogaland politidistrikt, til NTB.

Samboere

Påtalemyndigheten tror 23-åringen, som er en kjenning av politiet, forsøkte å skade sin 22 år gamle samboer der de bodde på Hundvåg søndag kveld.

Mannen, som er siktet for legemsbeskadigelse, mener det hele var et uhell.

Stavanger tingrett

Under fengslingsmøtet vil påtalemyndigheten be om brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Han stiller seg helt uforstående til siktelsen og beskriver det som har skjedd som et uhell. Etter mitt syn er det ikke skjellig grunn til mistanke i denne saken, og jeg kommer til å begjære ham løslatt, sa siktedes forsvarer Odd Rune Torstrup til NTB tirsdag.

22-åringen er innlagt på Haukeland universitetssjukehus i Bergen med tredjegrads forbrenninger.

Ifølge politiet har hun brannskader på armene og foran og bak på kroppen. Onsdag formiddag opplyste sykehuset at skadene hennes er alvorlige.

Store ressurser

Saken har fått høy prioritet i Rogaland politidistrikt.

– Det er satt i gang både teknisk og taktisk etterforskning. Vi har satt av store ressurser for å etterforske denne saken og ser svært alvorlig på det som har skjedd. Vi prioriterer å gjøre en grundig etterforskning i denne saken, sier Bergh.

Siktelsen mot mannen er blant annet basert på observasjoner på stedet. Politiet har foreløpig ikke villet gå nærmere inn på hvilke observasjoner det dreier seg om. I tillegg til 23-åringen er flere vitner avhørt i saken.