NRK Meny
Normal

Vikingfans ga Per sesongkort på Alfheim

Isberget fra Tromsø er alltid invitert til et hus på Jæren før bortekampene mot Viking. Tradisjonen starta i 2012, og har gitt helt spesielle vennskap.

Glenn Grødem og Per Mikkelsen Sara

Glenn Grødem inviterer hvert år Per Mikkelsen Sara og resten av Isberget hjem til seg før kamp i Stavanger.

Foto: Privat

– Jeg kjenner meg ikke igjen i den supporterkulturen man hører om som inneholder krangel og slåssing, sier Christine Søiland.

Allerede fredag ankom de første to Tromsø-supporterne huset hennes på Nærbø på Jæren, og i går kom det fem til. De tar ei langhelg i Rogaland for supporterfest med Vikingfansen, i år for fjerde gang. Isberget-forspillet på Jæren ble et faktum i 2012.

Isberget-flagg på terrassen

En gang i året henger det et svært Isberget-flagg på terrassen til Christine Søiland og Glenn Grødem.

Foto: Privat

– Det er en litt annerledes måte å ha fotball på. Det er utrolig hyggelig, og vi har etterhvert blitt skikkelig gode venner, sier hun.

– En veldig fin tradisjon

Det begynte i Tromsø. Christine Søiland, samboeren Glenn Grødem og resten av Vikinghordene var på bortekamp.

– Vi ble kjempegodt mottatt, ble kjent med masse kjekke folk og invitert hjem til dem. Nå har jeg hvertfall 30 TIL-fans som Facebook-venner, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..

Og en av dem er Per Mikkelsen Sara. Opprinnelig fra Kautokeino, men siden han flyttet til Tromsø i 1999 har han kun gått glipp av tre hjemmekamper. Han har vært på mange bortekamper, og trives godt hos Vikingfansen.

– Det er en veldig fin tradisjon. Stemningen er god og det er ikke noe uvennskap. Det er veldig flott å samles før kamp, sier han.

Christine Søiland og Susanne Kristensen

Christine Søiland og Susanne Kristensen lader opp til kamp, sammen.

Foto: Privat

Susanne Kristensen skal også delta på Vikingfesten. Hun har blogget om tradisjonen for Aftenposten.

Fikk sesongkort av Viking-fansen

Da Mikkelsen Sara fylte 60 år fikk han et sesongkort på Alfheim i bursdagsgave. Avsenderen var ukjent.

– Etterhvert fant jeg ut at det var en gjeng Viking-supportere som hadde gått sammen om det. Det var utrolig hyggelig, og veldig overraskende. Neppe noe som har skjedd før, sier han.

Kameratslig mobbing

Når man er supporter på sin hals er det ikke alltid like lett å være venner, men for gjengen i mørkeblå og rødstripete drakter går det fint.

– Vi sitter selvsagt ikke sammen under selve kampen, og jubler ikke akkurat for hverandres lag, men før og etter kampen er det kjempestemning, sier Christine Søiland.

– Det blir litt kameratslig mobbing, men vi prøver å leve etter «tap og vinn med samme sinn». Vennskapet fortsetter etter kampen også, sier Per Mikkelsen Sara.

Tromsø og Viking-flagg

Flaggene til de to klubbene står side om side i huset på Jæren.

Foto: Christine Søiland