Viking-treneren om kuttene: – Jeg sover dårlig

Viking må gjennom en ny tøff kuttrunde, og denne gangen går det også ut over den sportslige delen av klubben. – Tragisk, sier trener Kjell Jonevret.

Jonevret

Trener Kjell Jonevret og Viking må fra og med neste år klare seg uten talentspeider.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Eirik W. Henningsen

Daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Vi er i en ekstremt vanskelig økonomisk situasjon, og skal vi greie å redde klubben vår – og det må vi jo bare – så er dette en del av tingene som må gjennomføres, sier daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen.

I juli mistet fire personer jobben i administrasjon og drift i Stavanger-klubben. I dag kom den tunge beskjed om at tre til mister jobben når sesongen er over. De økonomiske problemene gjør at både talentspeider, materialforvalter og video-ansvarlig må gå.

– Det er klart at Viking skal ha analyse, og vi skal ivareta materialforvalteroppgavene, men vi må tenke nytt i forhold til sånn det er i dag, sier han.

Preget trener

I gangene på Viking stadion henger bilder fra gladere dager i den mørkeblå trøya. Ifølge trener Kjell Jonevret har det vært en tøff tid.

– Denne siste tiden har vært forferdelig, sier han.

– I løpet av de fire årene jeg har vært her, har jeg i alle fall vært på 200 møter som har handlet om ikke-sportslige saker – dårlig økonomi og kutt og kutt. Jeg håper hele tiden at jeg skal få fokusere på det jeg er ansatt for, nemlig fotball, sier Jonevret.

Frem mot 2018 skal kostnadene kuttes med 11 millioner kroner.

– Jeg blir påvirket, jeg sover dårlig, og jeg mener at Stavanger og Viking er verdt noe mer enn dette her. Det er tragisk at det har blitt som det har blitt, sier Jonevret.

Talentutvikler må gå

Speider Gary Goodchild er blant dem som må gå når det nå skal satses mer på egenutvikla spillere. Seniorforsker ved Agderforskning og ekspert på fotballøkonomi, Torgeir Kvinen, er kritisk til prioriteringen.

– Når du tenker fotball og økonomi er det viktig at du har et langt blikk, og da er det viktig å få til en regional utvikling og talenter inn i klubben. Sånn sett vil det å kutte i talentdelen ha negative konsekvenser for videre utvikling av klubben, sier han.

Daglig leder Henningsen erkjenner at klubben er langt nede økonomisk.

– Nå er vi nede på grunnfjellet, så får vi ta fart derfra og videreutvikle klubben slik at vi får på plass en bærekraftig økonomi, sier han.