Hopp til innhold

Viking tapte mot Vålerenga – ble nummer åtte

Mohammed Abdellaoue scoret da Vålerenga knuste Vikings håp om fjerdeplassen i eliteserien med 2-0-seier.

Kjell Jonevret

Viking ble nummer åtte i årets eliteserie. Her er Kjell Jonevret i kampen mot Ålesund tidligere i sesongen.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– Det er hyggelig å være tilbake på Viking stadion. Flott by og fine mennesker. Tre poeng i tillegg – da kan det ikke bli stort bedre, sier VIF-trener Ronny Deila til NRK.

Viking hadde i teorien et håp om fjerdeplassen i eliteserien før kampen mot VIF. Den kan med RBK-seier i cupfinalen gi europaligaspill neste sesong.

Men det håpet knuste Oslo-laget da Mohammed Abdellaoue avsluttet sin åtte kamper lange måltørke og Magnus Grødem scoret sitt første eliteseriemål.

Dermed ender Vålerenga, som ikke sikret seg eliteseriespill neste sesong før i nest siste serierunde, på 10. plass.

Laster innhold, vennligst vent..

– Et tappert forsøk

Viking finner man to plasser over.

– Vi hadde jo en forhåpning om å avslutte på en positiv måte, så går det ikke riktig. Vi gjør et tappert forsøk. Vi trykker på og forsøker, men vi får ikke inn ballen, sier Jonevret til NRK etter kampen.

Jonevret vil ikke oppsummere sesongen riktig enda, men forteller at han synes de hadde en god vår og at han ikke er like med høsten.

– Det er små marginer. Vi er ikke mange poeng unna Europa, men tabellen lyver ikke. Vi har en ung og egenprodusert tropp, så det er mye positivt.

Det var hjemmelaget som sto for kampens første sjanse i Stavanger. Samuel Adegbenro satte fart mot et ryggende forsvar før han avsluttet like utenfor Marcus Sandbergs høyre hjørne.

Moa fikk en god mulighet seks minutter senere, men veteranen avsluttet over buret til Iven Austbø.

Adegbenro burde gitt Viking ledelsen etter 22 minutter, men til tross for at vingen sto helt alene på bakre stolpe etter en corner, headet han over.

I stedet var det VIF som tok ledelsen to minutter før pause. Simen Juklerød tredde ballen vakkert gjennom til Moa som plasserte ballen helt nede i høyre hjørne alene med Austbø.

Viking-kjør

Viking fortsatte å produsere sjanser i andre omgang.

– Det var nok av muligheter, men vi er ikke effektive nok. Vålerenga er et godt lag og er kliniske, sier kaptein Andre Danielsen til NRK.

Kristoffer Haugen slo inn til innbytter Hassan Sale Usman etter timen spilt. Nigerianeren headet videre til Patrick Pedersen, men den danske spissen avsluttet i nettveggen.

Fem minutter senere var det høyreback Claes Kronberg som fikk muligheten i returrommet etter et innlegg. Dansken avsluttet imidlertid like utenfor lengste stolpe.

Viking fortsatte å kjøre på foran hjemmefansen, men det var Vålerenga som i stedet punkterte kampen da Magnus Grødem kom alene med Austbø på overtid.

Laster innhold, vennligst vent..