Viking-spilleren kan bli norgesmester i Hearthstone

Tommy Høiland er kjent for mange som fotballspiller i Viking. Han spiller jevnlig kamper på toppnivået i norsk fotball. Men i helgen kjemper han om å bli norgesmester i dataspillet Hearthstone.

Tommy Høiland, Hearthstone

Tommy Høiland kan skryte av mange prestasjoner på fotballbanen. Men i helgen konkurrerer han om et norgesmesterskap fra gutterommet.

Foto: Privat

– Det startet med at jeg spilte med Jonathan Parr mens jeg var i Strømsgodset. Da jeg kom tilbake til Viking nevnte han som var ansvarlig for e-sport i Viking at jeg kunne melde meg på i Telialigaen, sier Høiland.

Telialigaen arrangerer kamper i flere av de mest kjente e-sport spillene som Counter-Strike, League of Legends og Hearthstone.

Sluttspillet i Telialigaen kan i prinsippet kalles for et norgesmesterskap.

Høiland spiller under kallenavnet «Lek3stue», og ligger nå på andreplassen i sin gruppe. Vinner han den gruppen, kommer han til finalen på lørdag.

Sluttspill i Telialigaen

Høiland under navnet «Lek3stue» har kjempet seg opp til en andreplass i gruppen sin.

Foto: Sjermdump: Telialigaen.no

– Jeg er ganske overrasket over at jeg har kommet så langt. Samtidig vet jeg at jeg er en «ok» Hearthstone-spiller. Jeg hadde selvfølgelig håpt på å vinne, men det ville bare vært en bonus, sier han.

Dropper ut hvis han vinner

Alle deltakerne spiller hjemmefra. Men mens finalen skal spilles på lørdag, er Høiland på vei til Kristiansund for å spille bortekamp mot Kristiansund BK på søndag.

Tommy Høiland

Samtidig som Hearthstone-finalen går av stabelen på lørdag, er Høiland på vei til Kristiansund for å spille fotball i Eliteserien.

Foto: Carina Johansen / NTB

– Vi får ta det når den tid kommer. Det vil ikke være noe problem for meg å trekke meg hvis det blir slik. Det viktigste er kampen på søndag mot Kristiansund, sier Høiland.

– Så du kommer til å trekke deg hvis du kommer til finalen?

– Jaja, med mindre de går med på å flytte finalen til et litt senere tidspunkt, så trekker jeg meg, sier han.

– Bare en hobby

Selv om det nå står om en finaleplass, så har ikke Høiland lagt inn mange timer på å øve til de siste avgjørende kampene.

– Jeg har ikke øvd noen ting utenom det jeg har spilt for meg selv, så det er nok mange som har spilt mye mer enn meg.

Ved siden av å spille fotball på toppnivå, familieliv og studier på BI, har ikke Høiland mye tid igjen til å spille Hearthstone. For han har det alltid vært en hobby.

– Det er en kjekk hobby ved siden av familielivet og fotballen. Har jeg litt tid å slå i hjel så kan jeg ta fram mobilen og spille i 15-20 minutter.

– Har du fått noen ambisjoner om å satse litt mer på Hearthstone?

– Jeg har ingen umiddelbare planer om å kunne hevde meg i toppen. Det er mest for gøy, og fotballen er selvfølgelig viktigst, sier han.