– Vi tror vi er bedre enn vi er

Viking og Kjell Jonevret forbedrer seg til midtukekamp mot Sandefjord. Treneren vil beholde spillestilen, men være mer kynisk mot slutten av kampene.

Kjell Jonevret

Kjell Jonevret advarer Viking-laget mot å tro at de er bedre enn de er. – Noen ganger må vi kanskje ta utgangspunktet i det nivået vi er på, sier han. og så får vi jobbe derfra.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Dette ikke nytt for oss. Vi har hatt det tøft i to, tre år, men vi har bare ikke snakket så mye om det. Vi kjenner nedskjæringene, det har vi gjort lenge, sier Viking-trener Kjell Jonevret til NRK.

Det er tre dager siden det ydmykende hjemmetapet mot Rosenborg på lørdag.

Viking sliter etter en vanskelig seriestart. En seier og tre tap i de første fire kampene er langt under forventningene. Dessuten fører konflikter mellom grupper av aksjonærer og medlemmer i klubben til at Viking også er under kraftig økonomisk press. Laget har satt på vent det meste av investeringer og nye planer.

Vikingtap

Viking ligger nede etter stortapet mot Rosenborg i helgen. Torsdag skal Stavanger-laget ut i bortekamp mot Sandefjord.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Ingen katastrofe å tape for Rosenborg

– Det vi kan gjøre er å fokusere på fotball, og det er jo herlig at vi ikke kan gjøre så mye med de økonomiske problemene. Vi kan kjempe på og trene, og forsøke å gjøre det så godt vi kan med de ressursene vi har, sier Viking-treneren.

Han mener at det å tape for Rosenborg ikke er en katastrofe i seg selv, men at nedturen ble ekstra stor fordi den negative stemningen hadde bygget seg opp etter det forrige tapet, mot Stabæk.

– Tror vi er bedre enn vi er

Nå mener Jonevret at laget er klare til ny kamp borte mot Sandefjord på torsdag. Han avviser at problemene laget har handler om spillestil.

– Vi er glade for det vi har gjort så langt, og så skal vi rette til og korrigere litt. Forhåpentligvis kan vi spille litt mer kynisk enn vi har gjort på slutten, Vi behøver ikke alltid være det laget som skal åpne opp. Det tror jeg vi har forstått nå, sier Jonevret.

Han tror at noe av problemet kan være at laget tror de er bedre enn de er.

– Det er lett sånn i Viking at man tror at alltid når Viking går ut så skal Viking vinne kampene. Noen ganger må vi kanskje ta utgangspunktet i det nivået vi er på, og så får vi jobbe derfra.