NRK Meny
Normal

Kjærlighetsvisen som ble en snakkis

Vidar Furholt lagde en sann kjærlighetsvise uten å vite det, nå er albumet «Papirhimmelen» ute.

Vidar Furholt

Vidar Furholt ved treet ved Mosvatnet i Stavanger, som inspirerte ham til å lage sangen «Stian og Louise».

Foto: Kristoffer Møllevik / NRK

I vår hørte vi sangen om «Stian og Louise» skrevet og sunget av Vidar Furholt. En sang han selv trodde han diktet opp, men som viste seg å være sann.

En dag artisten løp rundt Mosvatnet i Stavanger så han et flott tre. I treet var det noen som hadde risset inn «Stian og Louise».

Furholt ble så inspirert at han valgte å lage en kjærlighetsvise om Stian og Louise, og den er på platen han nå gir ut.

Stian og Louise

Stian Mjølhus og Louise Marie Holst giftet seg på Seychellene i fjor sommer. Festen hadde de i nærheten av Hellestø-stranden hvor brudebildet ble tatt i september 2013.

Foto: Anders Skjærseth

– Jeg har fått mange fine reaksjoner på sangen. Stian og Louise dukket opp og levde i beste velgående og er fortsatt sammen, de er gift og bor i Bergen, sier Furholt.

I ettertid har han også funnet ut at paret han så uvitende laget en sang gikk på samme skole som Furholt selv er lærer på, St. Olav videregående skole.

Det beste albumet han har laget

– Nå kommer du ut med et helt album, hvordan vil du beskrive det?

– Det er et album jeg er veldig stolt av å ha med meg. Jeg synes det har blitt veldig mange fine sanger som er hakket bedre en sist gang, sier han.

Arne Hovda har vært med på å lage arrangementene i studio, og Furholt mener at både sangene og totalpakken har blitt bedre enn sist han ga ut plate.

Låtene han lager er enten oppdiktet som sangen om «Stian og Louise», mens andre sanger er hentet fra artistens eget liv.

– Ofte tar jeg utgangspunkt i følelser og opplevelser som jeg selv har hatt, men det er forskjellig hvordan jeg jobber, sier han.

Lærer og artist

Ved siden av artistkarrieren, er han lærer på St. Olav, men det har ikke hindret han i å lage musikk. Albumet som kommer blir det tredje i rekken.

– Jeg har en indre trang til å holde på med dette, og det er veldig kjekt å både lage sanger og dra ut å spille for folk. Jeg synes det er en fin motvekt i forhold til jobben, sier Furholt.

Med det nye albumet håper han å nå ut til enda flere.

– Jeg har lyst til å komme ut å spille enda mer, for jeg føle vi har et veldig godt produkt å komme med, sier artisten forventningsfullt.

Vidar Furholt har lagd kjærlighetssangen Stian og Louise.

VIDEO: Musiker Vidar Furholt ble inspirert av dette treet han så på en joggetur rundt Mosvatnet. Foto: Kristoffer Møllevik