Vant andre runde

Vegvesenet vant også andre runde i rettssalen om kablene i Lysefjordbrua. Lagmannsretten har bestemt at  produsenten av kablene i brua må betale 15 millioner kroner i erstatning.

Det er siden åpningen av Lysefjordbrua i 1997 registrert omfattende brudd på brukablene.

- Det er vel ikke uventet. Vi er fornøyd med resultatet, sier leder for juridisk avdeling i Vegdirektoratet, Anton Thomas Lein etter Lysebru-seieren i Gulating lagmannsrett denne uken.

Over tusen brudd

Etter at Lysefjord-brua ble åpnet i 1997 er det registrert over tusen brudd på kablene som holder hengebrua oppe. Vegvesenet gikk til sak mot den østerrikske kabel-produsenten, og for halvannet år siden møttes partene i Oslo tingrett.
Her ble den østerrikske produsenten dømt til å betale veimyndighetene 15 millioner kroner i erstatning.

Vant i lagmannsretten også

Produsenten anket til Gulating lagmannsrett. Her møttes partene igjen i mai, og denne uken falt dommen, der lagmannsretten opprettholder dommen fra tingretten.
Det var viktig for Vegvesenet å vinne denne saken.

- Vi har fått en leveranse som ikke holdt mål. Hvis vi ikke hadde fått medhold hadde det påført oss omkostninger som hadde vart i mange år, sier Lein. 

Ufarlig

Selv om det ukentlig blir registrert nye brudd på kabletrådene i den ni år gamle hengebrua, er det i dag over hodet ikke farlig å bruke brua i dag. Men kabelbruddene vil utvilsomt føre til ekstra utgifter og vedlikehold for vegvesenet i fremtiden, og hvis dommen blir stående vil veimyndighetene nå få de miilionene som trengs for å utføre dette arbeidet.