– Heldige som har skjebnen i våre hender

Vegard Aanestad og Sandnes Ulf spiller årets viktigste kamp i kveld. Med seier mot Vålerenga er de lyseblå sikret eliteseriespill neste år.

Vegard Aanestad

I kveld spiller Vegard Aanestad og Sandnes Ulf mot Vålerenga i Oslo. Med seier er Ulf sikret eliteseriespill også neste år.

Foto: Kent Skibstad / Scanpix

Klokken 18.00 i kveld spiller Sandnes Ulf borte mot Vålerenga i den siste runden av årets eliteserie.

Før kampen ligger Sandnes Ulf på 13. plass med 33 poeng. Like under de lyseblå, på kvalikplass med 31 poeng, ligger Sarpsborg 08 og puster sandneslaget nakken.

– Kveldens kamp er selvfølgelig veldig viktig. Vi må vinne over Vålerenga for å sikre plassen til neste år, og det skal vi gjøre alt for å klare, sier Vegard Aanestad, høyreback på Sandnes Ulf, til NRK.

Ulf kan sikre plassen selv

Det er ikke første gang Ulf står i fare for å miste plassen i den øverste norske divisjonen. I fjor måtte laget spille kvalikkamper mot Ull/Kisa.

Men før kveldens kamp vil ingen i sandnesleiren snakke om kvalik.

– Vi er heldige som har skjebnen i våre egne hender i kveld. Forhåpentligvis er vi sikret med tap også, men det skal vi ikke tenke på når vi går utpå banen i Oslo, sier Aanestad.

Håper på hjelp fra storebror

Samtidig som Ulf sin kamp spilles, tar nabolaget i Stavanger imot Sarpsborg 08.

– Hva tenker du om at Viking også kan være med og avgjøre hvor dere spiller neste år?

– Jeg håper så klart at Viking vinner. Det tror jeg de kommer til å gjøre også, for jeg tror ikke de har samvittighet til å spille dårlig med vilje, sier høyrebacken.