NRK Meny
Normal

Trodde ikke Nokas-ranet ble noe av

Vekteren, som ga David Toska innsideinformasjon, trodde Toska la fra seg ransplanene.

I dag avsluttes avhørene av vekteren som har gitt David Toska innsideinformasjon. Vekteren innrømmer å ha møtt Toska flere ganger, men nekter for å ha tatt imot penger. Det opplyser vekterens advokat, Anne Kroken.

- Det ble aldri gjort noen konkret avtale om at han skulle motta noe vederlag. Men han erkjenner at det nok lå i kortene at han muligens kunne forvente å få noen penger for den informasjonen han ga, sier Kroken.

Vekteren innrømmer å ha gitt informasjon om Nokasbygget til David Toska. Men det er uvisst om informasjonen var vesentlig.

- Mitt inntrykk er at dette ikke var veldig sentralt. Det er gitt informasjon i noen møter. Men den beskjeden min klient fikk var at dette ikke ble noe av. Han hadde inntrykk av at dette ikke skulle brukes til noe, sier Kroken.

- Når var det han fikk inntrykk av det?

- Det var på det siste møtet han hadde med David Toska, som skal ha funnet sted helt tidlig i januar 2004.

Varetekt

Den første varetektsperioden for vekteren går ut i neste uke. Anne Kroken vet ikke om det blir behov for ny varetektsfengsling etter disse avhørene.

- Vi har ikke fått noen beskjed ennå. Det er jo etterforskning som pågår og det skal tas nye avhør av flere, har vi forstått. Så vi er litt avventende til hva påtalemyndigheten vil be om.

Etter det NRK kjenner til skal David Toska i avhør hos politiet i morgen. Thomas Oscar Ingebrigtsen avventer nye avhør til forsvareren hans er friskmeldt i neste uke. Mye tyder på at også Dan Pettersen må inn til nye avhør.