Trapper ned leteaksjonen etter Marie (20)

SEDGEFIELD, SØR-AFRIKA (NRK): Onsdag gjør letemannskapet et siste søk med hunder etter Marie Sæther Østbø (20) fra Stavanger. Lokalt politi etterforsker saken videre.

Marie Sæther Østbø

Tirsdag søkte letemannskapet med helikopter etter 20 år gamle Marie Sæther Østbø, uten hell.

Foto: PRIVAT

Letemannskapet trapper ned søket etter 20 år gamle Marie Sæther Østbø fra Stavanger.

Dette opplyser Malcolm Pojie, talsmann for det lokale politiet, til NRK.

Det er gått seks dager Østbø ble meldt savnet fra Myoli Beach i Sedgefield i Sør-Afrika.

– Drukning mest trolig

– Jeg har jobbet i Sedgefield-politiet i 30 år, men aldri opplevd en så alvorlig forbrytelse som en bortføring, og sjelden alvorlig kriminalitet i det hele tatt. Dette er et sted hvor alle kjenner alle, sier Pojie. Han konkluderer med at Østbø mest sannsynlig er tatt av bølgene.

Malcolm Pojie, polititalsmann Sedgefield, Sør-Afrika

Malcolm Pojie, talsmann for det lokale politiet, sier at letingen nå trappes ned.

Foto: Barnaby Mitchell / NRK

For tre-fire år siden tok det åtte dager før letemannskapene fant en savnet fisker halvannen mil fra stranda hvor Marie Sæther Østbø sist ble sett.

– Og for fire år siden ble en koreaner tatt av bølgene med folk på stranda som øyevitner. Han ble aldri funnet, sier Pojie.

Østbø studerer statsvitenskap ved Universitetet i Agder, men var dette semesteret på et utvekslingsopphold i Toulouse i Frankrike.

Setter inn hunder

Mandag ble det søkt etter 20-åringen i havet utenfor Sedgefield. Tirsdag vil det ikke bli gjort søk i havet, kun en mindre leteaksjon fra land.

Politimann Sedgefield

Tirsdag søkte letemannskapet fra land.

Foto: Sverre Tom Radøy / NRK

Onsdag settes hunder inn i søket etter 20-åringen fra Stavanger. Det blir trolig det siste søket i letefasen.

Politiet vil fortsette etterforskningen av savnetsaken, og forteller at de ønsker å snakke med alle som har nyttig informasjon å komme med.

Har hengt opp plakater

Tirsdag formiddag får NRK opplyst at politiet gjennomfører et evalueringsmøte av leteaksjonen og etterforskningen av saken. I dette møtet vil flere viktige aspekter av den videre etterforskningen bli spikret.

Mandag uttalte politiets talsmann Malcom Pojie til NRK at de på dette stadiet ikke mistenker at det har skjedd noe kriminelt med Sæther Østbø.

Etterlysningsplakat Marie Sæther Østbø

Mandag ettermiddag sendte sørafrikansk politi ut en offisiell etterlysning.

Foto: Sverre Tom Radøy / NRK

– Så langt har vi ikke funnet bevis eller spor som tilsier at det har skjedd noe kriminelt. Vi behandler det som en savnetsak, sa Pojie til NRK mandag ettermiddag.

Mandag ble det hengt opp etterlysningsplakater med bilde av den savnede stavangerkvinnen. Politiet håper det skal bidra til nye tips i saken.