Hopp til innhold

Se Tore Renbergs nye musikkvideo

Tore Renberg vokste opp med musikkvideoer på Sky Channel på 80-tallet. Derfor har nå laget sin egen.

"Margaret"

Tore Renberg er selv med i videoen. Han er en stor Liverpool-supporter også i det virkelige liv.

– På 80-tallet var musikkvideoer kjempeviktige! Husker dere ikke «Thriller» av Michael Jackson, eller «Money for nothing» av Dire Straits?

Tore Renberg er i form – som han alltid er når han prater om popkultur, men denne gang nøyer han seg ikke med å skrive eller snakke om det.

– Jeg har laget musikkvideo først og fremst fordi jeg hadde lyst, konstasterer Renberg, som nok fremdeles – enn så lenge – må finne seg i å bli omtalt som «forfatter».

Turne og plate

Låten i musikkvideoen heter «Margaret» og er skrevet av Renberg selv. Forfatteren vil nemlig ikke bare være forfatter lenger, han vil være artist. 22. januar slippes albumet «Ingen nåde», deretter venter norgesturne.

– Du kan ikke gi ut ei plate og late som den ikke finnes. Du må ut og kjempe for den. Og så er jeg veldig glad i å stå på scenen. Det skal jeg bare si rett ut og smile, sier Renberg.

Videoen handler om Margaret og hennes fotballgale beundrer, som spilles av Cato Skimten Storengen. Det går nedenom og hjem med Liverpool-supporteren, men alt ender godt.

Har spilt før

Forfatteren har drevet med musikk før. Tidlig på 2000-tallet gjorde Verdensrommet seg bemerket – i alle fall på musikkscenene i Stavanger. Ellers har han spilt i band med kameraten Karl Ove Knausgård i Lemen.

– Jeg liker så utrolig godt når lyset senker seg og det blir mørkt i salen. Jeg synes det er et så fantastisk øyeblikk når du står der foran musikerne, bandet ditt, sier Renberg.

Men forfatteren Renberg har ikke forsvunnet.

– Han sitter hjemme på dagtid og skriver. Dette er et forsøk på disiplinering. Klarer Tore å stå opp om morgenen og skrive i tre timer, skru om hodet, øve på gitaren i to timer, skru om hodet, sjekke mail og alt det der, skru tilbake igjen, øve litt mer. Får jeg det til?