NRK Meny
Normal

Slik startet brannen ved Vårlivarden

Disse bildene viser trolig hvordan gressbrannen ved Vårlivarden startet. Eivind Knutsen og Hanne Carine Jensen gikk tur like ved da brannen startet.

Slik startet brannen ved Vårlivarden

På bildet kan en se tre personer, og brannen, som begynner å komme ut av kontroll.

Foto: Hanne Carine Jensen

– Først hørte vi litt roping, og da vi kom nærmere og fikk se Vårlivarden så vi at det var røyk og at det brant. Vi så fort at det brant så mye at det var ute av kontroll, sier Eivind Knutsen.

Han og kona Hanne Carine Jensen gikk tur ved Vårlivarden da brannen startet søndag ettermiddag. Gressbrannen har pågått i mer enn halvannet døgn.

– Jeg ringte brannvesenet og Hanne tok bilder, sier han.

– Så ikke at det var folk der brannen startet

Bildene ble tatt klokken 17:30, like før brannvesenet fikk melding om brannen.

– Da jeg ringte sa de at de nettopp hadde fått melding om det, og så tok det omtrent tjue minutter til de var på plass. De sprang opp det bratte terrenget og organiserte seg fort, sier Knutsen.

Bildene Hanne Carine Jensen har tatt viser tre mennesker som står like ved der brannen startet.

– Vi så at det begynte å brenne, men det var vanskelig å se folk med det blotte øye. Vi ser etterpå på bildene at det var tre personer like ved, sier han.

– Flammene hoppet oppover fjellsiden

Etter det så de at brannen spredte seg.

– Det var nifst. I løpet av tre minutter hadde det spredt seg langt oppover mot toppen av Vårlivarden. Flammene hoppet over mange meter med berg. Det var veldig tørt i grasset og mye vind, sier han.

Allerede 10. mars nedla brann- og redningssjef Henry Ove Berg i Brannvesenet i Sør-Rogaland ned forbud mot å tenne ild ute i naturen.

– Vi har jo gått en del rundt i Sandnesheia i påsken og det er knusktørt. All bruk av flammer er farlig, sier Knutsen.