15 år etter drapet håper moren Kripos tar saken

15 år etter at Tina Jørgensen ble funnet drept får familien og politiet fortsatt tips. Hennes mor håper drapet på datteren havner på bordet hos Kripos sin nye «Cold case»-enhet.

Tina Jørgensen

Politiet mener Tina Jørgensen ble slått i hjel under bybroen i Stavanger, og funnet ved Bore kirke på Jæren 26. oktober 2000, etter å ha vært savnet siden 24. september samme år.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

– I natt har jeg vært på tur med Tina igjen. Tankene kommer helst om natten, for om dagen er jeg så aktiv, sier Torunn Austdal Rasmussen.

Hun snakker om sorgen og savnet etter datteren Tina Jørgensen som bare ble 20 år gammel.

Natt til 24. september 2000 forsvant hun sporløst på vei hjem fra byen. En måned senere ble hun funnet drept ved Bore kirke i Klepp.

– Det preger meg i det daglige, og det tar fra meg nattesøvnen, sier Rasmussen.

Cold case-gruppe skal etterforske uoppløste drapssaker i Norge. Tina-saken kan bli en av disse.

VIDEO: Det går aldri en dag uten at Torunn Austdal Rasmussen tenker på datteren Tina Jørgensen som ble drept for 15 år siden. Nå håper hun at Kripos sin Cold case-gruppe kan løse drapsgåten.

Vil få svar

Drapet på Tina er en av 32 uoppklarte drapssaker i Norge. At Kripos nå oppretter en egen «Cold case»-gruppe, som skal gjenoppta etterforskningen av alvorlige, uoppklarte saker, synes Rasmussen er spennende.

– Jeg er positiv til enhver ting som berører saken. Det viktigste er ikke at de tar tak i min sak først, men at de klarer å få en progresjon i arbeidet. Jeg er overbevist om at vi en dag skal finne ut av det, sier hun.

Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien

Førstestatsadvokat Harald Grønlien har nå innkalt politimesterne i Stavanger og Haugesund til møte om etterforskningen i Birgitte Tengs-saken og Tina Jørgensen-saken.

Foto: NRK

For drøye to år siden startet politiet i Stavanger og Haugesund en felles gjennomgang av Tina-saken og Birgitte Tengs-saken etter ulike tips fra publikum.

Førstestatsadvokat Harald Grønlien har nå innkalt politimesterne i Stavanger og Haugesund til møte om etterforskningen av de to drapsgåtene.

– Bakgrunnen for møtet er at politiet har fått flere tips fra publikum som mener at det kan være en kobling mellom drapene. Vi skal nå prøve å få en oversikt over politiets etterforskning av disse sakene, sier Grønlien.

150 tips i saken

For det kommer stadig inn tips, både i Birgitte Tengs-saken og Tina-saken.

– Sist jeg snakket med politiet, hadde de 150 tips, og vi får også mange selv, sier Rasmussen.

Hun sier at det ikke er enkelt å forholde seg til tipsene.

– Når de ringer eller sender mail tenker jeg at det ikke er jeg, men politiet som skal løse saken, sier hun.

Fantomtegning til Tina Jørgensen-saken

I mai i 2013 gikk politiet ut med en ny fantomtegning i Tina-saken.

Foto: Harald Nygård/Politiet / NTB scanpix