NRK Meny
Normal

Tiltalt for forsettlig drap

17-åringen som har innrømmet å ha skutt og drept kjæresten sin, Ingrid-Elisabeth Berg (16) fra Hommersåk, er tiltalt for forsettlig drap.

Ingrid-Elisabeth Berg
Foto: Privat / Scanpix

Ingrid-Elisabeth Berg ble skutt og drept i forbindelse med en fest i klubblokalet til Riska fotballklubb i januar i år.

17-åringen som nå er tiltalt for forsettlig drap, meldte seg selv til politiet. Han har innrømmet å ha skutt Ingrid-Elisabeth Berg. Drapsvåpenet hadde han funnet hjemme.

Vurderte overlagt drap

Statsadvokat Harald Grønlien sier påtalemyndigheten har vurdert andre resultater før de bestemte seg for å tiltale 17-åringen for forsettlig drap.

- Forholdet er vurdert både opp mot overlagt drap og å bruke straffebestemmelser for særdeles straffskjerpende omstendigheter. Etter en totalvurdering er konklusjonen forsettlig drap, sier Grønlien.

- Strafferammen er normalt 15 år i slike saker. Dessuten er det litt spesielle bestemmelser som kommer inn når en gjerningsmann er under 18 år, sier Grønlien.

- Som forventet

- Tiltalen var som jeg hadde forventet og mener den skal være, sier den 17 år gamle guttens forsvarer, Gunnar Øystein Helgevold. Klienten er varslet om tiltalen, men Helgevold vil ikke kommentere hans reaksjon.

Familien skuffet

Familien til den drepte Ingrid-Elisabeth Berg er skuffet over tiltalen. Bistandsadvokat Gyrid Holmen sier de hadde trodd og håpet at tiltalen ble på overlagt drap.

- Familien setter nå sin lit til at domstolen vil gi den tiltalte så streng straff som mulig, sier Holmen. Hun vil ellers ikke kommentere saken før hovedforhandlingen.

Saken skal opp i Sandnes tingrett i slutten av juni.