Thomas Sørum forlater FK Haugesund

FKH har godtatt et bud fra Helsingborg IF.

Ronny Deila og Thomas Sørum

Ronny Deila og Thomas Sørum.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

– Det er med blandede følelser FKH i dag har godtatt bud på Thomas Sørum fra Helsingborg IF. Han har gjort en formidabel jobb i 2,5 år og vært et ikon for FKH i de siste sesongene.

Det skriver klubben på sine hjemmesider. Allerede søndag startet ryktene om en mulig overgang i lokale og nasjonale medier.

– Det er tungt å forlate FKH, men dette er min første og siste mulighet til å spille for en nordisk toppklubb. Jeg måtte hoppe i det og ta sjansen, sier Sørum til NRK.

Thomas Sørum

Thomas Sørum har vært en svært viktig spiller for FK Haugesund.

Foto: Hommedal / Scanpix

– En viktig brikke

– Thomas har vært selve bildet på FK Haugesunds suksess de siste to og et halvt årene, med opprykk og stabilitet i Eliteserien. Han vil bli savnet, sier sportssjef i FKH, Asbjørn Helgeland.

Sørum reiser nå til Helsingborg så fort som mulig, der hans kal gjennomføre den obligatoriske medisinske testen, og bli enig om en personlig kontrakt.

Den endelige prisen for Sørums overgang er ikke kjent, men etter det Haugesunds Avis erfarer skal FKH ha krevd 7 millioner for storscoreren.

Ville ikke stoppe Sørums eget ønske

– Thomas er en viktig brikke for oss, men vi har også sagt at om pris og klubb er riktig, skal vi ikke være et hinder for å slippe våre spillere til større klubber, sier sportssjef i FKH, Asbjørn Helgeland.

– Det er viktig for oss å være tro mot denne filosofien. Det er også en viktig signaleffekt når spillere ser at de kan utvikle seg i vår klubb. Det vil forhåpentligvis gi enda bedre tilgang på talenter og unge spillere i fremtiden. Dette er samtidig en naturlig utvikling og vil ikke stoppe vår langsiktige jobbing mot å være i toppen i Norsk fotball, fortsetter Helgeland.

Timålsscorer

Thomas har scoret ti mål hittil i sesongen, og flere klubber har vist interesse for Thomas den senere tiden.

– Vi har akseptert tilbudet med tungt hjerte og dette satt langt inne for oss. Spillerens alder og ambisjoner, sammen med tilbudet vi mottok, gjorde at klubben ikke kunne si nei til dette. Dette gir oss enda bedre grunnlag for videre sportslig satsing i toppen av norsk fotball. Vi ønsker Thomas med familie alt godt videre i karrieren, sier styreleder i FKH, Leiv Helge Kaldheim.

Klubben sier til NRK at de sannsynligvis ikke vil hente inn noen erstatter for Sørum før overgangsvinduet stenger på torsdag.