Hopp til innhold

Taxiselskapet ikke overrasket etter skyting

En drosje med en kunde i bilen ble lørdag kveld beskutt i Egersund. Styreleder Espen Nilsen i Egersund taxi sier han bare har ventet på at noe sånt ville skje.

Her blir mannen pågrepet

Her er bli mannen i 40-årene pågrepet av politiet lørdag kveld.

Politiet planlegger å avhøre mannen søndag. Mannen som er i 40-årene, ble pågrepet rett før midnatt og kjørt i arresten.

– Han er siktet for grove trusler, og skal etter planen avhøres i dag. Fengsling er foreløpig ikke vurdert, sier politiadvokat Cecilie Steen ved Sør-Vest politidistrikt.

Politiet skal også avhøre taxisjåføren og kunden som satt i bilen da den ble beskutt. Og eventuelle vitner.

– Hendelsesforløpet er uklart, og politiet kan foreløpig ikke si noe om foranledning eller motiv. Vi er i en innledende fase av etterforskningen og må derfor være tilbakeholdne med informasjon.

Søndag ettermiddag erkjenner den sikta straffskyld, får NRK opplyst av hans forsvarer Vetle André Mitchell Jensen.

Han opplyser også at mannen i 40-årene kjente kunden i taxien.

Inn i drosja

Ruten i drosjen knuste da den ble skutt mot.

Foto: Leserfoto

Ikke overrasket

Dette er ikke første gangen taxisjåførene i Egersund blir truet, ifølge Espen Nilsen, som er styreleder i Egersund taxi. I august bestemte Egersund taxi at de skulle holde nattestengt i ukedagene. Årsaken var at de følte seg hjelpeløse og utrygge alene på vakt.

– Det kriminelle miljøet har hardnet til i byen. Vi har varslet politiet om dette, og sagt at vi stenger før det skjer noe veldig alvorlig. For det kommer til å skje noe alvorlig, og det fikk vi bekreftet i går kveld, sier Nilsen.

– Hvordan går det med sjåføren?

– Han er rystet, men vi har tatt grep. Jeg har allerede vært i kontakt med kommunen og snakket med kriseteamet der, sier Nilsen.

– Naboer er redde

Politiet fikk melding om skytingen klokka 21.35 lørdag kveld. Da hadde en drosje blitt skutt mot da den kom til en adresse i Egersund. Flere politifolk rykket ut.

En nabo som ønsker å være anonym, forteller at det har vært mye bråk fra den aktuelle adressen – og at dette har pågått i flere måneder.

– Det er mange familier som bor her, med unger. De er redde og usikre, sier naboen til NRK.

Naboen forteller også at folk fra det aktuelle huset tidligere har skutt på blink med luftgevær.

– Vi har nå begynt å låse dørene våre igjen, og sikre bilene, sier naboen.

Egersund 2

Politi på plass i Egersund lørdag kveld.

Foto: Leserfoto

Beslaglagt flere våpen

Politiet har gjort beslag av flere våpen og gjenstander inne i huset, men de ønsker ikke å si noe om hvilke våpen som er beslaglagt.

Oppsummert etter dagens etterforskning, er politiets hovedhypotese at våpenet som ble brukt er et ikke skarpt våpen med lavt skadepotensiale, sier Steen.

Til VG sa Victor Fenne-Jensen ved Sør-Vest politidistrikt at mannen skal ha brukt et tohåndsvåpen.

Taxien er også beslaglagt av politiet.

– Bilen har en knust rute, og det er naturlig å gjennomføre undersøkelser av kjøretøyet. Politiet startet undersøkelser i og rundt huset i går, og dette arbeidet fortsetter i dag, sier politiadvokat Cecilie Steen.

Etter å ha skutt mot drosjen skal mannen ha gått inn i boligen igjen. Om det var andre personer i boligen på det tidspunktet, visste ikke politiet i natt.

Drosje som ble beskutt i Egersund

Drosjen som ble beskutt i Egersund.

Foto: Leserfoto

Og de ville ikke kommentere om politiet har vært på adressen tidligere.

Drosjesjåføren kjørte raskt i sikkerhet etter hendelsen. Og kunden som satt i bilen, kom seg trolig i sikkerhet til fots. Det er ingen meldinger om at noen personer er skadd.