Svært vanskelige forhold

Dårlige værforhold gjør søket etter den savnede Henrik Korstvedt vanskelig. 12-åringen har vært savnet siden onsdag ettermiddag.

Mange frivillige deltar i søket
Foto: Kai Hjertenes / NRK

Den savnede 12-åringens far, 46 år gamle Harald Korstvedt, ble funnet død i sjøen onsdag ettermiddag. De to var på fisketur da faren havnet i sjøen ved ferjekaia ved Mortavika i Rennesøy kommune.

Søket torsdag formiddag foregår torsdag formiddag med helikopter og en redningsskøyte langs land. Søk fra båt er vanskelig på grunn av røffe sjøforhold, melder Hovedredningssentralen.

 

Det søkes fra land
Foto: Kai Hjertenes / NRK

Mange frivillige

Over 100 personer fra frivillige organisasjoner er i gang med søket etter den savnede 12-åringen på land. Både Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Sivilforsvaret er med. Mange fra lokalsamfunnet hjelper også til i et strandsøk langs land.

- Så snart forholdene tillater det blir blir flere båter satt inn i søket, sier redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningsentralen.

- Det er dårlig vær i området. Opp mot sterk kuling og svært vanskelige forhold. Vi må ta hensyn til redningsmannskapene, sier Lillebø. 

En miniubåt og dykkere fra brannvesenet deltar i søket etter 12-åringen.

Omfattende leteaksjon

I natt har store mannskap lett til lands og til vanns etter den savnede gutten, uten resultat. Fire båter, et redningshelikopter og over 50 frivillige har deltatt i søket etter gutten.

Politiet fikk hjelp til å lete på land og langs strendene. Det ble også lett etter 12-åringen med varmesøkende kamera fra et redningshelikopter.

 

Det er svært dårlig vær i området
Foto: Kai Hjertenes / NRK

Høye bølger

Det er uvisst hvordan ulykken skjedde, men det var høye bølger og sterk vind i området der de to fisket.

Politiet fikk melding om funnet av 46-åringen klokken 15.25 onsdag. Han ble da sett av en passasjer på en ferje som trafikkerer strekningen Arsvågen-Mortavika. En halvtime senere var han hentet opp av vannet.

Mye tyder på at mannen ikke hadde ligget lenge i vannet. Far og sønn gikk hjemmefra i 13.30-tiden.

 

110 frivillige delatar i søket etter 12-åring
Foto: kai Hjertenes / NRK