NRK Meny
Normal

Storinnrykk tirsdag

De fleste kongelige gjestene som skal feire dronning Sonjas 70 års dag i Stavanger,  kommer til byen tirsdag.

Stavanger lufthavn Sola
Foto: NRK

Et omfattende sikkerhetsopplegg er satt i verk for å passe på de mange gjestene. Politifolk fra Rogaland og andre steder i landet er hentet til Stavanger i forbindelse med feiringen. I tillegg kommer private livvakter.

- Det er nesten bare dette som skjer i Rogaland politidistrikt 4. juli, sier visepolitimester Arne Hammersmark.

Terrorforsøka i London har ikke preget oppkjøringen i særlig grad, men beredskapen er på topp, både i Stavanger sentrum og på Stavanger lufthavn på Sola. I løpet av tirsdag og onsdag kommer gjestene til byen.

Både rutefly og privatfly

- Vi venter omlag 100 personer som skal være med på feiringen. De fleste kommer med rutefly, men en del av de utenlandske gjestene kommer med privatfly, sier lufthavnsjef Leif Lorentzen.

Gjestene blir geleidet via VIP-rommet på flyplassen før de går ut til ventende biler som skal kjøre de inn til Stavanger. Med det store sikkerhetsapparatet omkring fødselsdagsfesten oppfordrer visepolitimester Hammersmark folk flest å være tålmodige på onsdag.

- Publikum vil merke feiringen på grunn av sperringer i sentrum og trafikale problemer. Men dette blir en bra folkefest, og vi synes det er en ære å gjøre denne jobben, sier Hammersmark.