Hopp til innhold

«Bamsevann» erstatter flaskevann

Det blir ikke mulig å kjøpe flaskevann i Kongeparken lenger, nå skal vann fra en enorm bamseskulptur slukke tørsten i fornøyelsesparken.

Vanntårn i Kongeparken

Fra nå av blir det gratis å slukke tørsten i fornøyelsesparken på Ålgård. Salg av flaskevann har det blitt slutt på, i stedet har et gedigent vanntårn med bamser dukket opp i parken.

Foto: Hanne Høyland

Stålrør, bamseskulpturer og fire store blå vannflasker på toppen. Kongeparkens nye tørsteslukker glir ikke helt ubemerket inn i terrenget. Det nye vanntårnet er på plass fra i dag, og nå er det full stopp for salg av flaskevann.

Innvielsen av vanntårnet i Kongeparken

Kjell Øyvind Pedersen fra Ivar, Bamse, varaordfører Tor Eyvind Moss og lekemester Håkon Lund under dagens innvielse av vanntårnet.

Foto: Hanne Høyland

– Det beste vannet kommer fra springen. Det er best for kroppen og best for miljøet, sier lekemester Håkon Lund.

Han står sammen med representanter fra vann- og avløpsselskapet IVAR, Kjell Øyvind Pedersen, foran det splitter nye vanntårnet i fornøyelsesparken på Ålgård sør for Sandnes.

– Jeg synes vi har fått til et fantastisk samarbeid, skulpturen ser flott ut den er leken. For oss i Ivar så er det viktig å få frem at det beste vannet får man i springen, sier Pedersen.

Drikkevann ble en attraksjon

Og selv om man kanskje ikke skulle tro at drikking av vann skulle vært noen attraksjon i seg selv er ungene uenige. Det yrer rundt og på vanntårnet.

– Tåler den dette?

– Ja, det skal den tåle, de er skikkelig testpiloter, sier Lund.

Vannskulptur i Kongeparken

Vann og bamser skal gjøre opp for at Kongeparken stopper salget av flaskevann.

Foto: Hanne Høyland

Han innrømmer at det koster noen kroner å stoppe salg til fordel for en skulptur, men det mener han det er verdt.

– Vi tenkte "hva kan vi gjøre som kan være et enkelt miljøtiltak"? Og dette er utrolig gøy, det koster riktignok litt, men det skaper gode opplevelser, sier Lund.

Flere sier nei til flaskevann

Kongeparken gjør dermed som blant annet musikkfestivalen Glastonbury-festivalen i England hvor det har blitt full stopp på slag av flaskevann. I stedet ber de besøkende ta med seg egne flasker de kan fylle på. Målet er å redusere søppelet.

Lund er klar på at med kvaliteten på norsk springvann så var valget enkelt for Kongeparken.

– Vi nordmenn er utrolige heldige. Vi kan bare åpne springen også får vi det beste vannet der, sier Lund.

Og mens ungene kaster seg over kaldt drikkevann fra en fontene av de heller sjeldne slaget er ikke lekemesteren snau i sin sammenligning fra kunstens verden.

– Det er som å gå i Vigelandsparken. Det er som han skulle laget den. Men temaet bamser, og selvfølgelig vann, avslutter Lund.

Vanntårn i Kongeparken

Drikkevann ble plutselig en attraksjon i Kongeparken i dag.

Foto: Hanne Høyland

Flere nyheter fra Rogaland