Hopp til innhold

Stavanger får kokke-EM

Verdens første kokke-EM blir arrangert i Stavanger neste år. Det blir offentliggjort i Lyon senere i dag. 

Charles Tjessem vant Bocuse d`Or i 2003
Foto: Arne Brommeland / NRK

Det uoffisielle VM i kokkekunst som i dag blir arrangert i Lyon i Frankrike, er blitt så stort at det nå må arrangeres et europamesterskap for at flere land skal få delta.

Naturlig valg

Direktør for Fagforum for Mat og Drikke i stavanger, Eivind Hålien  sier det er et langsiktig arbeid som er årsak til at Stavanger får mesterskapet. Det har lenge vært fokus på mat og kokkekunst i Stavanger gjennom Gastronomisk Institutt, Måltidets Hus og Gladmat-festivalen.

 

Hjelmelandskveite til Bocuse d`Or
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Stavanger har også tilgang på førsteklasses råvarer, og det er et godt samarbeid mellom bransjen og universitetet.

Blir historisk

President i den norske Bocuse d`Or-komiteen, Eivind Hellstrøm skal være primus motor for mesterskapet i Stavanger.

- Dette blir det kanskje det største kokke-arrangementet som har funnet sted, og det er historisk, sier Hellestrøm

 

Flere nyheter fra Rogaland