Hopp til innhold

Stavanger Aftenblad må kutte – Schibsted skal spare penger

Mediekonsernet Schibsted skal kutte 400 millioner kroner i avisene Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

Video Ny redaktør i Stavanger Aftenblad

Det er dårlig stemning blant de ansatte i Stavanger Aftenblad, sier klubbleder Finn Våga.

Foto: Nyhetsspiller

I en børsmelding onsdag kom det blant annet frem at Schibsted samlokaliserer avisene VG og Aftenposten, som følge av innsparingene . Dette skal skje innen to år.

Innsparingene får konsekvenser for Stavanger Aftenblad. I børsmeldingen kom det frem at store deler av innsparingen vil skje gjennom å redusere antall ansatte.

Fra 273 til 220 ansatte

De ansatte ble i dag informert om hvor store kutt den enkelte avis etter planen må gå gjennom.

Finn Våga

Finn Våga er tillitsvalgt i Aftenbladet.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

– Det får de konsekvensene at vi som er en del av dette konsernet må ta vår del, ifølge ledelsen. De har antydet at det vil bety 80 millioner i kutt, inkludert 60 årsverk mindre. Det betyr at vi vil gå fra 273 ansatte til omtrent 220, sier klubbleder i avisen Finn Våga.

– Sjokk, frykt og uro

Hvordan blir den beskjeden mottatt?

– Det er klart at det er et svært dramatisk budskap som mottas med sjokk, frykt og uro. Vi tillitsvalgte har stilt spørsmål med hva som er grunnen til at disse kuttene skal være så omfattende, og hvorfor det skal gå så fort, sier han.

– Dette er litt panikkartet kutting, og vi vil selvfølgelig aldri akseptere sluttpakker eller oppsigelser. Ledelsen har varslet at de ikke tror at de vil få dette til med frivillig avgang, legger han til.