Hopp til innhold

På onsdag skal det være grønt her

Alle ressurser er satt inn for å komme i gang med utendørsopptakene til Nokas-filmen.

Mellom Domkirken og Norges Bank-bygget i Stavanger ligger en stor, blå presenning. To store vifter blåser varm luft under presenninge, for nå er det bare fem dager til det skal være grønt gress her.

Snøen gjør at utendørsopptakene på Domkirkeplassen til Nokas-filmen er blitt utsatt med en måned. Men med ekstra innsats i løpet av helgen er det håp om at opptakene kan starte onsdag.

- Planen er å gå i opptak på onsdag, sier filmens produsent, Jan Aksel Angeltvedt i Alligator Film. Og han er sterk i troen på at denne gangen skal de lykkes.

Håper på væromslag

Problemene har stått i kø for produksjonsselskapet som skal lage Nokas-filmen. Selskapet har manglet penger, og nå har kostnadene økt ytterligere fordi Vestlandet har hatt en uvanlig snørik vinter. Det var ikke snø da ranerne inntok Stavanger 5. april for nesten seks år, derfor må alt vekk.

Snøen utsetter Nokas-opptak

Sliter med å fullføre NOKAS-film

- Vi venter på det varslede væromslaget. Det er meldt varmegrader fra søndag. Er vi riktig heldige, får vi litt regn også, sier han.

Hvor mye operasjonen med å rydde Domkirkeplassen for snø koster, er han imidlertid ikke villig til å si.

- Det er dessuten ikke så lett å si noe om siden vi ikke vet hvor mye værvarselet slår til, påpeker Angeltvedt.

Angeltvedt sier de nå tar i bruk alle tilgjengelige ressurser for å få området snøfritt.

- Vifter og presenning, snømåking, kanskje lunkent vann fra tankbil. Folk kommer til å se at det endrer seg på plassen i løpet av helgen, sier han.

– En skremmende, krevende oppgave