NRK Meny
Normal

Skjebnedag for Randaberg

I dag er skjebnedag for A-laget til Randaberg. Randaberg sliter økonomisk etter innside-siktelsen mot klubbens rike onkel Fred Ingebrigtsen, og i dag skal spillerne møte ledelsen i klubben.

Fred Ingebrigtsen
Foto: Marie von Krogh / SCANPIX

Ledelsen har jobbet på spreng den siste tiden for å få på plass nye sponsorer, og i formiddag får altså A-laget vite hva som skjer videre med klubbens fotballsatsing.

Uvirkelig situasjon

I går var det ingen ansvarlige i Randaberg fotball som ville snakke med NRK. Siden bomben smalt rundt den innsidesiktede Fred Ingebrigtsens har klubben kommet i en uvirkelig situasjon.

Ikke penger igjen

Ingebrigtsen med sine mange millioner skulle føre Randaberg opp i seriesystemet. Nå synes det langt mer vanskelig fordi det ikke er penger nok igjen til å betale spillerne det de har i sine kontrakter.

Lønnskostnadene i klubben må reduseres kraftig og så langt er det ikke diskutert lønnskutt blant spillerne.

Må selge de beste spillerne

I forrige uke opplysten formann i klubben Morten Bjørkelund at det er svært sannsynlig at de beste betalte og profilerte spillerne, må selges dersom ikke andre rike onkler kommer på banen. NRK vet at klubbens ledelse arbeider målrettet mot ihvertfall to bestemte sponsorer, men noen avklaring hadde ikke klubben i forrige uke.

Det blir derfor svært spennede for spillerne. Først skal spillerne trene på morgenkvisten for de møter ledelsen. Da vil status legges på bordet og fremtiden til klubben vil på kort sikt avgjøres.

Spillerne håper selvsagt på en løsning slik at de kan fortsett i klubben, men det kan også ende med at flere får beskjed at de skal selges. Og det er klubber som er interessert i å kjøpe de aller beste i Randaberg.