Hopp til innhold

Skepsis til Birkedal

Karl W. Sandvig i Frp er svært skeptisk til at 26 år gamle Trond Birkedal er satt opp som partiet sin toppkandidat i Stavanger neste valg.

Karl W. Sandvig, Frp-politiker
Foto: NRK

Sandvig sier at han har fått mange reaksjonar på at partiet satser på en så ung ordførerkandidat.

Han ber nominasjonskomiteen om å finne en ny kandidat, gjerne utenfor partiet.

- Jeg mener Trond Birkedal har tiden foran seg.  Han er en kommende mann innen politikken.  Det hersker det ingen tvil om.  Jeg vil presisere at det går ikke på personen Trond Birkedal, Men han er veldig ung.  Han har, ut fra sin alder, forholdsvis kort erfaring innen politikk og samfunnsmessige ting generelt.  Derfor tror ikke jeg dette blir bra i forhold til et viktig valg som kommer om ett år.  Jeg vil oppfordre nominasjonskomitéen til å gå ut og lete etter en person til som har lenger erfaring.  Det trenger ikke nødvendigvis å være en person som er medlem av Frp i dag, men gjerne på sikt, slik at vi får to kandidater.  Da vil det bli mer attraktivt og spennende å stemme på Frp ved kommende valg, sier Karl W. Sandvig.    

Har du fått mange reaksjoner på dette?

- Ja, jeg har fått mange reaksjoner både i går kveld og i dag.  Andre enn meg har også fått reaksjoner, sier Sandvig.

Kan du tenke seg å stille som motkandidat til Birkedal?

- Det har jeg foreløpig sagt nei til, og det er derfor vi har havnet opp i den situasjonen vi er i nå.  Det er kun en kandidat som har sagt ja, og det er Trond Birkedal.  Det går ikke på nominasjonskomiteen i det hele tatt, for de har en jobb å gjøre, og den har de gjort, sier Sanvig.