Hopp til innhold

Siste dag på jobben

Knut S. Vindfallet har tatt bilde av det meste og de fleste i Rogaland, og hadde i dag sin siste arbeidsdag.

Knut S. Vindfallet

Knut S. Vindfallet viser frem han betegner som sitt mest berømte bilde.

Foto: Eirin Larsen / NRK

Knut S. Vindfallet ble født på Hamar i 1949, begynte som fotograf i Rogalands Avis i 1969, og har jobbet i mange år i Stavanger Aftenblad.

I dag var han ute på en reportasje for Aftenbladet og tok sitt siste bilde i jobb som fotograf. Det var av maleren Kjell Pahr Iversen.

– Han var faktisk en av de første jeg tok bilde av også, da jeg startet i Rogalands Avis. Det var sannsynligvis i løpet av den første måneden jeg jobbet der i september i 1969, sier Vindfallet.

Det mest berømte bildet

Med seg i studio hadde Vindfallet tatt med seg flere bilder han selv har tatt gjennom årene. På bildet over viser han frem det han betegner som sitt mest berømte.

– Det ble tatt når jeg jobbet i Associated Press i Oslo før jeg kom til Rogalands Avis. Det er bilde av en trost som hadde bygget reir inne i et rødt lys utenfor nasjonalteateret. Det ble sendt ut på nettet til Ap, verdens største pressebyrå. Det havnet på førstesidene verden over, forteller han.

Hva er det kjekkeste med å være fotograf?

– Det er at du møter alle slags mennesker. Fra kongen og til de nederst på rangsstigen. Hele spekteret av folk i samfunnet kommer du i kontakt med, sier Vindfallet.

Einar Espeland, Knut S. Vindfallet

Knut S. Vindfallet på besøk i studio hos Einar Espeland.

Foto: Eirin Larsen / NRK
Knut S. Vindfallets siste bilde

Her er det siste bildet Vindfallet tok som fotograf i arbeid. Bilde av Aftenbladet lørdag 19.november.