Hopp til innhold

SINTEF skal blidgjøre LNG-naboer

Lyse inviterer til samtalegrupper for å gjøre det omstridte LNG-anlegget i Risavika mer spiselig.

Planlagt LNG anlegg i Risavika
Foto: Illustrasjon

Naboer til det planlagte LNG-anlegget i Risavika har protestert mot de omfattende planene til Lyse. Et folkemøte om saken avdekket at det var massiv mistillit mot LNG.-anlegget. Naboene frykter at fabrikken vil innebære fare for eksplosjon og andre ulykker.

Nå har Lyse tatt signalene på alvor og har engasjert forskningskonsernet SINTEF i Trondheim til å lede fire grupper som bedre kommunikasjonen mllom de berørte partene i forbindelse med LNG-anlegget.

Dialog

- Det er kommet opp en del problemstillinger det er behov for å gå grundigere inn i. Det er det gruppene nå skal gjøre, sier seniorrådgiver informasjon Anne-Kari Aas Eielsen i Lyse i nyhetsbrevet som nå blir sendt til alle husstander i Tananger.

Gruppe 1 skal ha representanter fra lokalmiljøet og naboene, gruppe 2 skal ha representanter for virksomheten i Risavika, gruppe 3 skal ha representanter fra brann- og redningstjenesten, mens gruppe 4 skal ha representanter fra risikoanalysemiljøet i Stavanger. Gruppene skal ha sine første møter denne uken.

- Målet for arbeidet er at lokalmiljøet og naboene til LNG-anlegget skal få tillit til at det er trygt og godt å bo i Tananger også i fremtiden, sier professor Jørn Vatn ved SINTEF som skal lede arbeidet.

Flere nyheter fra Rogaland