Savnede gutter funnet etter nyttårsfest

Lørdag formiddag satte politiet i gang leteaksjon i både Stavanger og Haugesund etter to tenåringer som ble meldt savnet etter nattens nyttårsfeiring. Begge har nå kommet til rette.

Vikevåg sentrum

En 17 år gammel gutt ble meldt savnet etter å ha vært på fest her i Vikevåg sentrum.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

En 17 år gammel gutt ble først meldt savnet i Rennesøy kommune i Rogaland klokken 02.30 natt til lørdag. Da hadde han forsvunnet fra en nyttårsfest på Vikevåg i Rennesøy like før klokken 00.30.

Klokken 11.15 lørdag ble 17-åringen funnet i god behold, melder Stavanger Aftenblad. Han hadde overnattet hos et familiemedlem i Stavanger.

Arild Bjørnevoll

Operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt.

Foto: Mathias Oppedal

– Familiemedlemmet hadde sendt sms til moren til gutten, men den hadde aldri kommet frem, sier Operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt til NRK.no.

Mobiltrafikken lagde krøll

Bjørnevoll forteller at de lørdag morgen sporet 17-åringens mobiltelefon, og at de dermed lokaliserte gutten.

– Venner av personen opplyste til politiet at de hadde vært i telefonkontakt med gutten, og at han da opplyste at han var på Randaberg, som er i retning Stavanger i forhold til Rennesøy.

Stor trafikk på mobilnettet gjorde altså arbeidet til politiet ekstra vanskelig:

– Vi har vært i kontakt med operatørselskapet og de sier at trafikken er enorm på grunn av nyttårshilsningene alle har sendt i natt. Dermed havner også vi i denne køen, og får ikke sendt SMS til telefonen, seier Bjørnevoll.

Ikke hjem som avtalt

I Haugesund lette politiet en stund etter en 16 år gammel gutt som ble meldt savnet av sin mor klokken 03.10 etter at han ikke hadde kommet hjem som avtalt.

Politiet igangsatte leting med politimannskaper og frivillige fra Røde Kors.

– Gutten ble funnet av hundefører fra Røde Kors i Haugesund. Han var i god form og har overnattet innendørs i natt i en slags brakke eller lekehytte, opplyser operasjonsleder Johan Inge Særsten i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.