NRK Meny
Normal

Dødssyke Rolf-Erik fikk drømmen oppfylt

Da dødssyke Rolf-Erik Eikemo ikke kunne reise for å se sine favorittbiler i Sverige, tok de to svenske bileierne like godt og kjørte til ham. 1. mai møttes de endelig i Stavanger.

Rolf-Erik Eikemo

Fredag fikk kreftsyke Rolf-Erik Eikemo endelig oppleve drømmebilen – en Volvo 240 Racing. Alt takket være to helt ukjente svensker.

Rolf-Erik Eikemo fra Stavanger har tidligere stått fram i VG og fortalt om sin kreftsykdom. Han får ikke lenger behandling, fordi kreften har kommet for langt. Eikemo bruker den siste tiden til å oppfylle drømmene sine.

Og 1. mai fikk han én av dem oppfylt: To ukjente svensker ruller inn på torget i Stavanger, til full applaus fra både Eikemo, hans mange støttespillere og ordføreren i Stavanger.

Svenske Benny har kjørt til Stavanger for å vise fram bilen.

Benny Augustsson har brukt flere år på å bygge om sin Volvo 240.

Foto: Silje Bråstad / NRK

– Når Rolf Erik ikke kunne komme til oss, fikk vi reise til ham og vise fram bilene våre, sier Benny Augustsson.

Fulgte bilen på nettet

Eikemo har i flere år fulgt Augustsson og Lasse Johansson på nettet, og sett hvordan de har bygd om Volvoene sine, og et av hans største ønsker har vært å se de to muskelbilene med egne øyne. Ifølge den svenske avisen Värnemo Nyheter var planen at Eikemo skulle besøke dem i Sverige i sommer, men da han etter hvert ble for syk til å reise, kjørte like godt Augustsson og Johansson til ham.

– Vi måtte bare gjøre dette for Rolf-Erik, sier Augustsson.

Og på selveste 1. mai fikk Eikemo se resultatet av ombyggingen på sin egen hjemmebane, på torget i Stavanger.

– Jeg har ikke ord

– Tenk deg å kjøre 2000 kilometer for å treffe en person du aldri har møtt før. Det er å ofre seg. Jeg har ikke ord, sier Eikemo.

– Jeg skulle ønske jeg ikke var blitt lam, for da hadde opplevelsen vært enda større. Men, jeg fikk i hvert fall oppleve det før jeg dør, og det er ubetalelig, sier Eikemo.

Rolf Erik Eikemo

Bilen var preget av den spesielle reisen.

Foto: Silje Bråstad / NRK