Rogaland KrF vil beskytte jødene

Rogaland KrF er bekymret for de norske jødene etter terroren i Frankrike og Danmark. Derfor har de vedtatt et arbeid mot antisemittisme i Norge.

Politi foran synagogen

Væpnet politi foran synagogen til det Mosaiske trossamfunn i Oslo fredag ettermiddag. Lørdag skal muslimer og jøder slå ring rundt synagogen i markeringen som kalles Fredens ring.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Per Kåre Foss

Leder i Rogaland KrF, Per Kåre Foss.

Foto: KrF

Resolusjonen ble vedtatt på Rogaland KrF sitt fylkesårsmøte lørdag.

– Dette er en håndsrekning til det jødiske miljøet i Norge, etter det som har skjedd i Frankrike og Danmark. Vi vil gi et helt tydelig signal om at jøder skal føle seg like trygge i Norge som oss andre, sier leder i Rogaland KrF, Per Kåre Foss, til NRK.

Han mener den fysiske beskyttelsen mot norske jøder er god, med blant annet bevæpna vakthold utenfor synagogen i Oslo. Det er holdningene som må jobbes med.

– Det første steget er at man på nasjonalt nivå har en handlingsplan på hvordan vi skal forebygge antisemittisme i samfunnet vårt, sier Foss.

– Vi har en stygg historie

Han og Rogaland KrF mener at antisemittismen og jødehatet øker i Europa.

– Men angrepene i Danmark og Frankrike er utført av ekstreme islamister – altså en marginal gruppe mennesker. Er antisemittisme blant nordmenn flest et stort problem?

– Jeg vil påstå at vi har sett en økning i antisemittisme generelt – også i Norge. Jeg synes derfor at det er helt på sin plass at vi er tidlig ute og setter søkelyset på dette problemet. Vi har jo en stygg historie på antisemittisme i Europa, sier Foss.